Stiglo više od 190.000 predloga, panda blizanci iz Tokija dobili imena

Lifestyle 08. okt 202113:01
Pande, zoo vrt, Japan
Izvor: FoNet/AP

Blizanački par panda mladunaca rođenim u junu u tokijskom Zoo vrtu Ueno dobio je imena, Lei Lei - ženka i Sjao Sjao, njen brat.

Imena su odabrana među stotinama hiljada predloga koje su poslali obožavatelji iz celog Japana.

Povezane vesti:

Guvernerka Tokija Juriko Koike objavila je njihova imena na nedeljnoj konferenciji za novinare. Rekla je da Sjao Sjao znači svetlost zore koja sve više jača, a Lei Lei znači pupoljak koji postaje divan cvet i razvija svetlu budućnost.

„Zajedno Sjao Sjao i Lei Lei mogu da znače svetla zora koja vodi ka svetloj budućnosti“, rekla je ona.

Guvernerka je prikazala kratak video gde se vide mladunci kako se uspavljuju.

Kao i drugde u svetu pande su jako popularne u Japanu. Pre nego što su odlučili o imenima tokijski zvaničnicu su čak formirali odbor za izbor imena.

Zvaničnici Zoo vrta i tokijske vlade izabrali su imena među više od 190.000 predloga poslatih iz celog Japana i posle konsultacija sa Nacionalnim parkom za džinovske pande u Kini, vlasnikom životinja.

Oba mladunca su teška po oko šest kilograma, gotovo 50 puta više nego njihova težina na rođenju i dugi su oko 60 centimetara, naveo je Zoo vrt.

Koike je rekla da se mladunci još odgajaju unutar Zoo vrta ali se očekuje da će zajedno sa svojom majkom pandom biti predstavljeni javnosti u januaru kada budu napunili šest meseci.

Komentari

Vaš komentar