Britanska ambasada rođendan kraljice Elizabete obeležila svečanim koncertom

Lifestyle 07. jun. 202122:35 > 22:362 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Britanska ambasada u Beogradu večeras je, zbog pandemije koronavirusa, umesto velikog tradicionalnog godišnjeg prijema, zvanični rođendan kraljice Elizabete II obeležila svečanim koncertom Gudačkog orkestra grofice od Veseksa.

Domaćin koncerta, koji je u britanskoj rezidenciji u Beogradu organizovan za ograničen broj zvanica i uz poštovanje svih epidemioloških mera, bila je Šan Meklaud, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji.

Tokom koncerta na otvorenom, kraći nastup imala je i harfistkinja Zora Đorđević, učenica završne godine Muzičke škole „Stanković“ iz Beograda.

Britanska ambasada i više britanskih kompanija uključeni su u kampanju prikupljanja sredstava za kupovinu nove harfe za ovu obrazovnu istituciju.

Gudački orkestar grofice od Veseksa osnovan je 2014. godine, pod okriljem kraljevskog muzičkog vojnog korpusa, u skladu sa dugogodišnjom gudačkom tradicijom koja postoji u vojsci Velike Britanije. Dirigent, kapetan Sara Marinesku, sa svojim orkestrom, u raznim postavkama, izvodi veoma raznovrsnu muziku, od klasične do filmske i pop.

Njihovi aranžmani uključuju i nastupe na mnogobrojnim kraljevskim ceremonijama i državnim banketima u Ujedinjenom Kraljevstvu i inostranstvu. Sedište orkestra je Kraljevska artiljerijska kasarna “Vulidž” u Londonu.

Komentari

Vaš komentar