Restorani u Dubaiju nude popuste vakcinisanima od koronavirusa

Lifestyle 25. jan. 202114:38 > 15:00
Podeli:
Izvor: Pixabay

Tri restorana u Dubaiju nude popuste gostima vakcinisanim protiv koronavirusa, objavljeno je na društvenim mrežama u trenutku kada taj emirat usporava vakcinaciju zbog kašnjenja u isporukama vakcine Fajzer/Biontek.

Restorani, hoteli i prodavnice su otvoreni u Dubaiju, koji je ponovo otvorio granice za turiste kako bi oživeo ovaj važan sektor za ekonomiju.

„Prva doza: 10 odsto popusta. Druga doza: 20 odsto popusta“, objavila su ta tri restorana na Fejsbuku i Instagramu, precizirajući da će za to biti potreban „dokaz“ poput lekarske potvrde.

Dubai, jedan od sedam emirata koji čine Ujedinjeni Arapski Emirati, sredinom decembra pokrenuo je kampanju vakcinacije nakon što su odobrene kineska vakcina Sinofarm i američko-nemačka Fajzer/Biontek.

Zdravstvene vlasti su, međutim, za vikend najavile usporavanje vakcinacije Fajzerovom vakcinom zbog kašnjenja u isporuci.

U tom kontekstu, vlada je odlučila da ograniči određene aktivnosti i da pojača mere fizičkog distanciranja. Vlasti su pozvale stanovnike da putem mobilne aplikacije prijave kršenja tih mera.

Prema zvaničnim podacima, više od dva miliona ljudi je primilo vakcinu od ukupno 10 miliona stanovnika. U Emiratima je registrovano više od 280.000 zaraženih koronavirusom, a gotovo 800 osoba je umrlo.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar