Razlozi zbog kojih je letovanje u Albaniji sve popularnije

Lifestyle 14. jun 202209:03
Podeli:
Albanija
Izvor: Pixabay

Letovanje u Albaniji postalo je totalni hit proteklih godina među srpskim turistima, piše Zadovoljna.rs. Više je razloga za to.

Prvo, u vremenu pandemije koronavirusa, Albanija je bila jedna od zemalja za koju nisu bili potrebni posebne potvrde i sertifikati. Čak i sad, u Albaniju možete ući i bez pasoša, samo s validnom ličnom kartom.

Povezane vesti

Drugo, ispostavilo se da su cene na albanskom primorju bile daleko pristupačnije čak i u odnosu na tradicionalno omiljene letnje destinacije Srba, Crnu Goru i Grčku.

S druge strane, letovališta i plaže mogu da pariraju i najlepšim evropskim, a izbor je takav da ćete lako naći svoju omiljenu destinaciju, bilo da tražite mesto za porodični odmor, all inclusive varijantu u kojoj po ceo dan možete da uživate u ležaljkama s pogledom na more ili avanturu u netaknutoj prirodi.

Popularna letovališta u Albaniji koje srpski turisti najčešće biraju nalaze se na oko 8 do 12 sati vožnje od Beograda, do njih ćete lako doći sopstvenim prevozom, ali ih i turističke agencije imaju u svojim ponudama.

Letovanje u Albaniji će vas verovatno izaći mnogo jeftinije u sopstvenoj organizaciji nego preko agencije, međutim dosta ćete povgoljno proći i ako „uhvatite“ neku od last minute ponuda. U tom slučaju autobuski prevoz i hotelski smeštaj na sedam noćenja može vas izaći i manje od 200 evra. Naravno, teško da će vam se takva varijanta „otvoriti“ u glavnom delu sezone.

Cene ležaljki (komplet od dve ležaljke i suncobran) u Albaniji je bio pet do deset evra, zavisno od konkretnog letovališta. Mada nije isključeno da ove godine budu nešto više.

Spisak omiljenih letovališta u Albaniji na Zadovoljna.rs.

Komentari

Vaš komentar