Radost Evrope počinje pod sloganom „Zamislite, deco“ u čast Duška Radovića

Lifestyle 02. okt 202212:334 komentara
Izvor: Dejan Urošević

Međunarodni susret "Radost Evrope" počinje pod sloganom "Zamislite, deco", povodom 100 godina od rođenja pesnika Duška Radovića, a do 5. oktobra očekuje se učešće oko 120 dece.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gosti Beograda biće deca uzrasta od sedam do 14 godina iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Litvanije, Mađarske, Nemačke, Norveške, Poljske, Severne Makedonije, Slovenije, Slovačke, Srbije, Crne Gore.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić rekla je povodom početka festivala da će Srbija uvek dočekati sve učesnike raširenih ruku i da u Beogradu treba da se osećaju kao kod kuće“.

„Ovo je najlepša slika koju danas šaljemo iz naše Srbije, slika prijateljstva, slika druženja, dečijih osmeha i radosti“, istakla je Kisić i naglasila da joj je drago što je Beograd danas njihov domaćin.

Кisić je svim učesnicima požela da dane festivala iskoriste na najbolji način, da se druže, smeju, zaljube, upoznaju jedni druge i da iz Srbije ponesu najdraže uspomene, zbog kojih će se uvek rado vratiti u Srbiju.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je „Beograd danas prestonica sreće, grad otvorenog srca i ljubavi“.

Komentari

Vaš komentar