Predstavljene poštanske marke „Zvezdina porodica“

Lifestyle 27. dec. 202113:303 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Pošta Srbije predstavila je prigodno izdanje poštanskih maraka pod nazivom "Zvezdina porodica", kojim se odaje priznanje sportskim uspesima kluba koji je proslavio srpski fudbal u svetu.

Izdanje čine dve marke, pet vinjeta, koverat prvog dana i prigodan žig, a na emisiji su motivi „crveno-belih“ fudbalera na terenu, Zvezdinog stadiona, navijačke atmosfere sa „severa“ i osvojeni trofeji evropskog i svetskog šampionata iz 1991. godine. Umetnička realizacija je delo Jakše Vlahovića, kreatora maraka i vrednosnica, saopštila je Pošta Srbije.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović izjavio je da je saradnja ostvarena na obostrano zadovoljstvo i da su ponosni što je Pošta Srbije prepoznala koliki je Crvena zvezda brend.

Zbog toga zajedničkim snagama radimo na promovisanju maraka sa motivima Crvene zvezde. Tema ove serije maraka je upravo ta – Zvezda i porodica, što su u ovom slučaju sinonimi. Mi smo ponosni na to što je naša porodica višemilionska, ali pre svega na to što je Crvena zvezda skladna i srećna porodica, rekao je Mijailović.

Prema rečima v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđevića, poštanske marke su čuvari sećanja i svedočenja za budućnost.

Siguran sam da će mnogi koji se smatraju delom brojne Zvezdine porodice u zemlji i inostranstvu želeti da ih imaju za sebe i svoje naslednike. Ove marke će na pismima putovati širom sveta i zauvek podsećati na uspehe jednog fudbalskog kluba iz Beograda i Srbije, rekao je Đorđević.

Na svečanosti u Glavnoj pošti u Takovskoj ulici u Beogradu, predstavljena je i mogućnost uplate za prijem u članstvo u Klubu FK Crvena zvezda na šalterima pošta širom Srbije, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar