Podgorica dobila panoramski točak: Pogled na ceo grad

Lifestyle 21. feb. 202114:157 komentara
Podeli:
Podgorica panoramski točak
Anadolija/Miloš Vujović

Po uzoru na London i druge svetske metropole, Podgorica je odnedavno dobila novu atrakciju - panoramski točak koji je visok 40 metara, odakle se pruža pogled na ceo grad.

Panoramski točak je smešten u delu grada preko Morače, pored Spomenika sv. Petru Cetinjskom, u blizini Rektorata.

Kako kažu u Službi za informisanje glavnog grada Crne Gore, Podgorica je prvi put u istoriji dobila panoramski točak.

„U želji da Podgorica dobije sve sadržaje koje imaju veliki evropski i svetski turistički centri, Sekretarijat za komunalne poslove glavnog grada, u skladu sa zakonskim procedurama izdao je saglasnost da se panoramski točak, prvi put u istoriji našeg grada, postavi u neposrednoj blizini Spomenika sv. Petra Cetnjskog”, saopšteno je iz Biroa Podgorice.

Ovaj panoramski točak je najveći u bivšoj Jugoslaviji. Može da primi 240 osoba po jednoj vožnji, a u kabini mogu da stanu tri do četiri osobe. Kabine su zatvorenog tipa, pa je moguća vožnja i po kiši.

Vožnja traje tri kruga, odnosno oko pet minuta. Cena vožnje je od 2,5 do 3,5 evra, a besplatna je za decu do dve godine, kao i za osobe sa invaliditetom.

Ekipa Anadolije razgovarala je sa nekoliko građana Podgorice, koji su se vozili na panoramskom točku. Neki su bili uplašeni zbog visine, dok su drugi bili pod utiscima.

„Prava je atrakcija videti celu Podgoricu iz ptičije perspektive. Nije me strah, iako moram priznati, nije svejedno biti na ovoj visini. Pun pogodak je ovaj potez da se postavi točak“, kaže Saša iz Podgorice.

Razgovarali smo i sa Almom, koja je dovela decu da probaju vožnju.

„Imam strah od visine, ali lep je osećaj. Predivan je pogled odozgo, vidi se skoro cela Podgorica. Možda su malo cene veće, ali svakako dobro iskustvo“, kazala je Alma.

Komentari

Vaš komentar