Ove kućne poslove treba obaviti samo jednom godišnje

Lifestyle 26. jan. 202207:2110 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Neke kućne poslove kao što su pranje suđa, brisanje kuhinjske radne površine i slično, treba obavljati svakodnevno. Ali, postoje i neki koje ne treba tako često raditi. Ovo su kućni poslovi koje treba da obavite samo jednom godišnje.

Pranje prozora

Prozore sa unutrašnje strane možete češće prati, ali sa spoljne strane je to dovoljno učiniti jednom godišnje. Za to će vam biti potrebni deterdžent, voda i sunđer ili krpa za čišćenje.

Pranje zavesa

Na zavesama se nakupljaju prašina, mirisi, masnoća, dim i razne druge stvari. Jednom godišnje skinite zavese, pažljivo pročitajte uputstva te ih operite sledeći ta uputstva. Obrišite prašinu s karniša i prebrišite i roletne ako ih imate.

Očistite madrac

Na madracu se skupljaju raznorazne bakterije, znoj, ćelije mrtve kože i brojne druge stvari. Jednom godišnje operite presvlaku madraca, usisajte madrac sa svih strana, a mrlje na madracu tretirajte vodonik-peroksidom. Za dezinfekciju madrac na kraju poprskajte sirćetom ili sodom bikarbonom pomešanom s vodom.

Operite tepih

Jednom godišnje potrebno je oprati i tepih, a najlakše je za to angažovati stručnjaka. Ako to pak radite sami, najpre usisajte tepih, a za pranje će vam trebati soda bikarbona, deterdžent i sirće, piše Life hacker.

Komentari

Vaš komentar