Nemački frizeri ljuti što su u sred lokdauna fudbaleri sumnjivo dobro podšišani

Lifestyle 12. jan. 202121:03 > 21:073 komentara
Podeli:
frizer
AP Photo/Mosa'ab Elshamy

Nemački frizeri protestovali su zbog toga što nemački fudbaleri izgledaju sumnjivo dobro podšišani u sred lokdauna.

Nacionalno udruženje frizera i brica objavilo je otvoreno pismo predsedniku Fudbalskog saveza Nemačke Fricu Keleru u kome navode da veruju da su mnogi fudbaleri nedavno podšišani, iako su frizerski saloni zatvoreni od 16. decembra.

U Nemačkoj su na snazi stroge restrikcije za vreme najnovijeg zaključavanje zbog pandemije koronavirusa, što mnogim građanima ne ostavlja ništa drugo nego da biraju između zaraslog izgleda ili svojeručnih neravnih doterivanja.

Udruženje je navelo da je videlo igrače sa doteranim razdeljcima, podšišanom kosom na vratu i zulufima na nekoliko milimetara sa jasnim obrisima, što samo mogu da urade profesionalni frizeri sa profesionalnom opremom.

Udruženje navodi da ponašanje fudbalera ohrabruje ljude da ubeđuju brice da ih tajno šišaju u vreme kada mnogi frizeri gube veliki deo ili sve svoje prihode.

„Raste bes prema savršeno ošišanim fudbalerima i, kao posledica toga, prema pozivima od klijenata koji pokušavaju da ubede (frizere) da rade na crno i krše propise, na primer sa kućnim posetama“, navelo je udruženje.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar