Ne bacajte koru od narandže u smeće, kako sve možete da je upotrebite

Lifestyle 05. apr. 202215:474 komentara
Podeli:
pomorandža
Izvor: Pixabay

Kad jedemo narandžu, uživamo u sočnim kriškama, a kore bacamo. Međutim, kako otkriva Bright Side, te kore možemo iskoristiti, pa bi možda trebalo dobro razmisliti pre nego što ih bacimo u smeće.

Izbeljivanje zuba

Kad razmišljamo o tome šta znači imati sjajan osmeh, prva pomisao obično su beli zubi. Narandžine kore sadrže prirodni spoj nazvan limunska kiselina koji se često dodaje pasti za zube, a može da vam pomogne da zube učinite biserno belim. Jednostavno svoje zube jednom nedeljno istrljajte narandžinom korom i isperite.

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje

Izrada vlastitog sredstva za čišćenje od narandžine kore jednostavan je način da smanjite otpad i uštedite novac. Možete ga upotrebiti za čišćenje prozora, ringla za kuhanje… Jednostavno u jednu flašu ulijte malo alkoholnog sirćeta i dodajte narandžine kore. Smesu držite u frižideru nekoliko nedelja i s vremena na vreme promućkajte.

Odbijanje insekata

Osušite malo narandžine kore. Napunite flašu s raspršivačem vodom i dodajte joj osušene kore naranče. Poprskajte ga kad god je potrebno.

Rešite se neprijatnih mirisa

Jasno je da niko ne uživa u mirisu nogu. Još jedna korisna upotreba narandžinih kora jeste stavljanje kore u svaku cipelu preko noći i uživanje u svežem mirisu citrusa ujutro dok obuvate cipele, piše Večernji list.

Komentari

Vaš komentar