Napravljen Medeni vrt na Dorćolu

Lifestyle 28. maj 202115:41 > 15:422 komentara
Izvor: Promo

Međunarodni Institut Earthwatch proglasio je pčele najvažnijim bićima na planeti 2019. godine. Više od 70 odsto svetske flore i faune zavisi isključivo od pčela, a oprašivanje, jedna od njihovih najvažnijih funkcija, omogućava biljkama da se razmnožavaju.

Iz ljubavi prema biljkama i pčelama, Supernatural i Gaia pokret povodom Svetskog dana pčela, kod Silosa Beograd, na donjem Dorćolu, napravili su medeni vrt koji čine 12 košnica i medonosne biljke, naveli su u saopštenju.

Ova zelena oaza formira se uz podršku Ambasade Holandije i Ambasade Republike Slovenije u Srbiji i partnera Be Activist, Vita Verde, zatim Beogradskog udruženja pčelara, Biološkog  istraživačkog društva „Josif Pančić“, Marsh Creative Production i Mad Med.

Promo

Inače, ceo svet obeležava Svetski dan pčela 20. maja. Na incijativu Pčelarskog saveza Slovenije, Ujedinjene Nacije su ovaj dan proglasile međunarodnim praznikom. Datum je izabran u čast rođenja slovenačkog zoologa Antona Janše (1734-1773), začetnika modernog pčelarstva.

Promo

 

 

Komentari

Vaš komentar