Muče vas dosadne muve – isprobajte ovaj neobičan trik

Lifestyle 21. maj. 202208:045 komentara
Podeli:
muva
Izvor: Pixabay

"Stavite nekoliko novčića u providnu kesu s vodom i negde je obesite i muve će se kloniti tog prostora", savetovao je jedan korisnik u Facebook grupi obožavalaca britanske "Kraljice čišćenja Mrs Hinch". Međutm, deluje li ova metoda stvarno i zašto?

Povezane vesti

Iako smo jedva dočekali toplije vreme ono, u kombinaciji s otvorenim vratima i prozorima, znači i verovatnu najezdu muva u domu, budući da one u takođe uživaju u višim temperaturama. Tako je nedavno jedna anonimna žena u Facebook grupi obožavalaca britanske Kraljice čišćenja Mrs Hinch korisnike pitala kako se najlakše rešiti dosadnih muva, a oni su podijelili zgodan savet s tri stvari koje verovatno imate kod kuće.

“Upomoć! Muve! Nedavno smo preselili u kuću sa staklenim krovom i ovo nam je prvo leto koje tu provodimo tako da još nemamo iskustva, a imamo vrlo mnogo muva i velikih pčela”, napisala je ona i brzo dobila nekoliko odgovora među kojima najpopularniji kaže da je sve što treba malo vode, par novčića (kovanica) i kesica koja se može zatvoriti, prenosi Večernji list.

“Stavite nekoliko novčića u prozirnu kesicu s vodom i negde je objesite i muve će se kloniti tog prostora”, napisao je jedan korisnik koji kaže da je upravo to napravio u svojoj bašti koja je inače puna muva, a do sada je video samo jednu…

“Ja sam stavila bakarni novčić na lajsne svih vrata koja držim otvorena i nemam pojma zašto ih to tera, ali definitivno deluje”, dodala je jedna korisnica.

Pa, deluje li stvarno trik s novčićima i zašto?

“Voda i novčići u kesici stvore prizmu koja reflektuje boje, a takođe projektuje i sliku vode”, objasnila je jedna korisnica i dodala da “zbog svog složenog vida muve stvari vide drugačije; kese s vodom im izgledaju veliko pa ih se klone, a izbegavaće i spektar boja koje stvaraju novčići u kesici”, piše The Sun.

Komentari

Vaš komentar