Mlada žena iz Malija rodila devetorke

Lifestyle 05. maj. 202111:21
Podeli:
Izvor: CESAR MANSO / AFP/Ilustracija

Mlada žena iz Malija u utorak je rodila devet beba, dve više nego što su lekari za vreme trudnoće otkrili ultrazvučnim pregledom, čime je postala jedna od retkih u svetu koje su rodile zdrave devetorke.

Trudnoća Halime Kise (25) iznenadila je i čelne ljude ove države koji su odlučili da joj pomognu.

Čim su lekari u martu rekli da će Halime biti potrebna posebna nega lekara specijalista, vlasti su joj omogućile prevoz i lekarsku negu u Maroku, gde se u utorak porodila carskim rezom.

Dve nedelje provela je u bolnici Point G u glavnom gradu Malija Bamaku, a potom je prevezena u Maroko, gde joj je, nakon posredovanja predsednika vlade Malija, Baha N’Dava pružena kvalitetnija nega.

“Novorođenčad – pet devojčica i četvorica dečaka i njihova majka su dobro”, rekla je ministarka zdravstva Malija Fanta Sibi.

Očekivalo se da će Halime roditi sedam beba, nakon što su tako pokazali ultrazvučni pregledi lekara u Maliju i u Maroku, ali dve „dodatne“ bebe, dečak i devojčica, sve su iznenadili.

Devetorke se rađaju izuzetno retko, a višestruku trudnoću često prate razne zdravstvene komplikacije i neretko se dogodi da ne prežive sve bebe.

Komentari

Vaš komentar