Mesečni horoskop za jun

Lifestyle 01. jun. 202107:553 komentara
Podeli:
Horoskop
Izvor: Shutterstock

U jun ulazimo pomalo konfuzni i rasejani, ali i spremni za nove promene koje stižu. Iza sebe smo u maju ostavili Lunarnu eklipsu koja je imala za cilj da okonča sve započeto u prethodnih šest meseci i otvori vrata novu fazu koja ća trajati do decembra.

Ovog meseca nas očekuju Solarna eklipsa u Blizancima, Venerine dve promene znaka, prvo u Raka, potom u Lava, Marsov prelaz u znak Lava i Merkurovo zaustavljanje i prelazak u direktan hod. Takođe, borićemo se sa koncentracijom i neproverenim informacijama zbog kvadrata Merkura u Blizancima i Neptuna u Ribama, dok će novi sudar Saturna u Vodoliji i Urana u Biku opet izmaći čvrsto tlo svakome ko se uljuljkao u neku prividnu stabilnost.

Sunce u Blizanicima odmah na početku meseca formira povoljan aspekt sa retrogradnim Saturnom u Vodoliji (3. juni) te ćemo imati prvu šansu da dovedemo samopuzdanje na neki viši nivo i napravimo neke dugoročnije planove za naredni period. Ovo je slika odgovornosti bez preteranog stresa, pohvala autoriteta za veliki trud i rad uložen u prethodnom periodu, ali i odlična prilika za napredovanje na poslu.

Nakon što budemo ustanovili šta nam je dalje činiti, priliku da to postavimo na papir i uočimo za i protiv donosi Solarna eklipsa i Mlad Mesec u znaku Blizanaca na 19. stepenu (10. juni) istog znaka. Istovremeno će se odigrati i konjukcija Sunca i Merkura te će nam glava biti prepuna informacija i misli, spremnosti da se adaptiramo na promene i upoznamo potencijalno neke nove ljude.

Sunce će se susresti sa Neptunom u Ribama kroz neprijatni kvadrat 13. juna, pa je potrebno u ovom periodu držati i moral i energiju na visokom nivou. Ovo je aspekt koji smanjuje volju i želju za velikim akcijama i vuče u povlačenje od odgovornosti. Takođe, ovo može biti i aspekt koji priča o autoritetu koji laže i pokušava da prevari, osobu ili situaciju.

Krajem meseca, Sunce menja znak i prelazi u znak Raka (22. juna) i odmah formira trigon sa Jupiterom u znaku Riba, kada će i Merkur istovremeno preći u direktan hod. Možemo ovo nazvati jednim od najsrećnijih aspekata koji će svakako mnogima doneti dobre vesti, sreću i entuzijazam u poljima po kojima se budu kretale ove planete.

Pun Mesec u Jarcu, na trećem stepenu istog znaka se odigrava odmah iza ovih promena (24. juna) te će ovo biti kulminacija svakako mnogima doneti olakšanje, ali i neke prekide jer će u tom momentu Venera u znaku Raka praviti opoziciju sa Plutonom u znaku Jarca.

Merkur, planeta informacija, kraćih putovanja, ali i naših misli ponovo pravi kvadrat sa Neptunom (bio je egzaktan dok je bio u direktnom hodu u maju) i to petog juna, a s obzirom na to da će istog dana Mars u Raku biti u opoziciji sa Plutonom u Jarcu, ovde svakako možemo očekivati otkrivanje neke istine koja će doneti neki proboj, sukob ili prekid. Izuzetno opasna konstalacija istog dana (5. jun) zahteva diplomatska rešenja uz istinite informacije.

Venera u znaku Raka startuje već 3. juna kada i formira prijatni trigon sa Jupiterom u Ribama što će doneti ljubav, zaradu i želju za nekim investicijama. U ovom periodu biće pojačane kupovine, odlazak na odmore, ali i srećni počeci ljubavnih veza.

Sve do 13. juna Venera neće imati bitne aspekte dok se ne bude spojila sa Uranom u Biku kroz sekstil (povoljan, podržavajući) i 24. kada će se odigrati opozicija sa Plutonom u Jarcu. Prvi aspekt priča o potrebi za zabavom i neobaveznom druženju, dok drugo opisuje iznenadne ljubomorne ispade, opasne veze sa osobama koje direktno vode u destrukciju, ali i o opasnim novčanim ulaganjima.

Već 28. juna Venera prelazi u znak Lava zbog čega ćemo se za ljubav boriti uz mnogo ponosa i ekstravagancije. Ovde započinjemo jedan bitan period jer se Venera kreće ka Marsu koji će u znak Lava preći već 12. juna.

Mars u Lavu predstavlja veliku snagu i odlučnost u borbi za cilj. Ukoliko je Mars u Raku spustio energiju na niži nivo, prelazak u Lava će se savim sigurno povratiti i uvećati je jer se krećemo ka izazovnim aspektima sa Saturnom u Vodoliji već od kraja juna (od 27. juna), a za to je potrebna ogromna snaga.

U junu nas očekuje još jedan sudar Saturna u Vodoliji i Urana u Biku (14. juna) gde ćemo opet biti svedoci globalnih, ali i ličnih preokreta. Ne postoji sigurno, već samo ono čemu možemo da se prilagodimo. Ovo će biti period novih naučnih otkrića, ali i period izuzetno nestabilnih i poljuljanih odnosa koji će ovog puta imati prvu šansu za “popravku”.

Jupiter u Ribama će krenuti u svoj retrogradni hod već 20. juna, a kako ova planeta u direktnom hodu donosi izobilje, u retrogradnom donosi sužavanja i smanjivanje. Sam retrogradi hod može doneti pesimizam, probleme sa putovanjima, ali i sa novcem. Dok se ne bude vratio u Vodoljiu (kraj jula) biće na testu vera, pozitivan stav i emptija.

Ovan

Sve dok Mars ne bude ušetao u znak Lava, Ovnovima predstoji surova borba po pitanju dokazivanja kako na poslu, tako i u porodici. Opasnost od opozicije Marsa u Raku i Plutona u Jarcu leži u prekomernoj potrebi da se upotrebi neke vrste sile i pritiska, koja može biti kažnjena od strane neke vrste autoriteta.

Želja za pobedom i neka vrsta takmičnja popuštaju kada 12. juna Mars pređe u znak Lava i time označi period koji će Ovnovima izuzetno prijati. Ovo će biti sjajan period za opuštanje, uživanje, ali i za početak neke veze ili i za odlazak na odmor. Od pomoći će biti magnetizam i harizma, koji neće faliti Ovnovima tokom juna.

Tokom boravka Sunca u Blizancima, koje će dobiti podršku od Saturna u Vodoliji, pripadnici ovog znaka će imati priliku da potvrde svoju vrednost i time podignu samopuzdanje, dok će kvadrat od strane Neptuna u Ribama doneti malo usporeniji ritam i potrebu za odmorom.

Solarna eklipsa 10. juna donosi odličnu priliku za samopromociju ili započinjenje nekih bitnih pregovora. Opasnost vreba od kvadrata Merkura u Blizancima i Neptuna u Ribama jer će neke informacije biti lažne ili neproverene. Ukoliko u ovom periodu postoji šansa za putovanje ili neka nova poznanstva, postoji mogućnost da sve bude odloženo ili da se jave velika kašnjenja.

Sunce u Raku uvek predstavlja izazov za Ovnove jer se sukobljavaju dve vrste energije. Na testu će biti planiranja, ulaganja, ali i odnosi među najbližim članovima porodice. Uz prisustvo Venere u ovom znaku (od 3. pa sve do 28. juna) Ovnovi će se više posvetiti nekim intimnim pitanjima i trudiće se da mnoge stvari i informacije zadrže za sebe. Takođe, Pun Mesec u Jarcu donosi velike sukobe, ali i konačne obračune na relaciji posao-porodica, što može izazvati neka udaljavanja.

Istovremeno, kada se bude odigrao Pun Mesec (24. juna) Venera u Raku će biti napadnuta iz opozicije od strane Plutona u Jarcu. Ova aspektura donosi jake ljubomorne ispade i potenicijalne prekide ili početke koji ne moraju biti baš tako srećni.

Ulazak Venere u znak Lava predstavlja početak lepog period za ovaj znak, specijalno na polju ljubavi i odmora. Ujedinjena sa Marsom, do kraja juna obećava sigurno interesantne ljubavne priče.

Bik

Venera u Raku podržana od strane Jupitera u Ribama doneće Bikovima željene, plodonosne kontakte ili poznanstva koja svakako mogu da prerastu u nešto više. Sam aspekt Venere i Jupitera generalno daje ogromnu količinu entuzijazma, nežnosti i uspeha, ma o kom polju se radilo. Takođe, zbog ovog aspekta, realno je očekivati i neke dobitke, makar u vidu poklona.

Kada vladarka ovog znaka bude u napetom aspektu sa Plutonom u Jarcu očekivani su nesporazumi i možda neki konflikti zbog nekih nesuglasica među najbližim pripadnicima porodice ili prijateljima. Potencijalno, uz Pun Mesec u Jarcu, donosi nervozu i problem u prijateljskim odnosima, ali i planovima, koji mogu eskalirati u vidu jakih i burnih rasprava.

Venerin dobar aspekt sa Uranom u Biku može doneti uslugu od nekoga kome se Bikovi ne nadaju. Prelazak Venere u znak Lava će svi Bikovi osetiti, jer će se tada pojaviti potreba za opuštanjem, za preuređenje doma i neke goste. Takođe, ovaj tranzit kroz znak Lava može doneti lenjost i preterivanja na polju ljubavi i emocija.

Sunce u Blizancima u aspektu sa Saturnom u Vodoliji može izazvati podizanje samopuzdanja na polju finansija i veština, specijalno zbog pohvale autoriteta. Solarna eklipsa 10. juna ukazuje na početak nekih novih planova vezanih za polje zarade, ali i otkrivanje nekih tajni u vezi sa novcem. Ukoliko postoji neka prilika za investiciju ili kupovinu, trebalo bi je odložiti jer će retrogradni Merkur u Blizancima pomrsiti konce, usporiti realizaciju ili je bar odložiti.

Kvadrat Merkura i Neptuna u Ribama nagkašava potencijalnu prevaru od strane prijatelja. Pazite kome poveravate novac u narednom periodu. Sunce u znaku Raka će obasjati treće, prirodno, polje što će samo pojačati energiju i kretivnost. Ovde će otpočeti period kada će Bikovima biti najprijatnije da se druže i komuniciraju sa pripadnicima porodice. Trigon sa Jupiterom donosi opuštanje i dobitke, pa će ovo moguće biti period kraćih putovanja i odmora, kao i lepih događaja.

Neprijatna opozicija Marsa u Raku i Plutona u Jarcu izaziva sukob na verbalnom nivou u kom će biti upotrebljeno dosta uvreda i optužbi, ali i nagon za zaštitom sopstvenih ideja i misli koje početkom juna mogu biti sve samo ne tako racionalne. Aspekt priča o potencijalnoj opasnosti od saobraćajnih udesa i generalno loše koncentracije u saobraćaju.

Mars u Lavu će podiže tenziju, ali i traži od Bikova da se pokrenu i urade nešto po pitanju fizičke snage i izdržljivosti. Ovo bi bio idealan period za sport i rekreciju, ali i za ulepšavanje porodičnog doma.

Jupiter u Ribama je na kratko dao neke uvide koji bi mogli da budu ponovljeni od decembra, pa će u retro hodu ponovo smanjiti mogućnosti i naterati pripadnike ovog znaka da porazmisle o realizacijama i načinu na koji su pristupali nekim poslovnim, ali i ličnim planovima.

Kao i do sada kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku donosi neprijatna iskustva koja izmiču sigurnost i predvidljivost, ali donose neke lične pobede, specijalno u domenu posla, statusa i neke primene na polju partnerstava. Poenta je da se ne izbegavaju promene

Blizanci

Ako je ikome retrograni Merkur pomrsio konce onda su to Blizanci. Kada na to dodamo kvadrat od strane Neptuna u Ribama onda pričamo i kompletnoj konfuziji i kašnjenju, dok se štete (specijalno vezane za posao) nižu jedna za drugom. Do 22. juna na Blizancima je da odluče da li će da jure kao da sutra ne postoji ili će usporiti i sagledati gde su lične greške i šta je ono što zahteva popravku ili reviziju. Takođe, ovi tranziti mogu vratiti nekoga iz prošlosti kako bi neke “sudbinske” veze ili odnosi doživeli reviziju.

Sunce u Blizancima obasjava prvo prirodno polje ovog znaka, te će energija biti na zavidnom nivou. Uz podršku Saturna u Vodoliji realizacije i pohvale neće izostati, dok će kvadrat od strane Neptuna u Ribama produbiti kretivnost i preispitivanje na polju posla i partnerskih odnosa. Potreban je oprez dok traju ovi aspekti sa Neptunom jer će on biti glavni izazivač iluzija i nekih lakih rešenja koja zapravo i nisu tako laka kako se bude činilo.

Solarna eklipsa u prvom polju naglašava potrebu da se okrene novi list, ali bez panike i nerelnih očekivanja, na polju partnerstva kako poslovnog, tako i emotivnog. U narednih šest meseci biće vidljiv pomak upravo na ovom polju.

Prelezak Sunca u znak Raka i podržavajući kontakt sa Jupiterom, Blizanicma donosi zasigurno dobru zaradu od poslova koji su u fazi proširenja, specijalno ako imaju veze sa inostranstvom.

Pun Mesec u Jarcu naglašava polja dugovanja i zarade, a kako će istovremeno i Venera biti uključena (kroz opoziciju sa Plutonom) moguća su rizična ulaganja ili završetak nekog dugovanja koji predstavlja teret. Potreban je oprez pri zaduživanju.

Venera i Jupiter već početkom meseca obećavaju lepe momente i poklone, dok će svojim prisustvom u polju zarade i posla vieš donositi nego umanjivati. Podrškom od strane Urana u Biku moguće su saradnje i pomoć kroz prijatelje ili neke iznenadne prilike.

Venera u Lavu Blizancima potencijalno donosi lepo društvo, prijatne kontakte i kraća, luksuzna putovanja ili zabavu. Ovde su prisutni flert, kratki kontakti i odlične verbalne sopsobnposti koje mogu druge “namamiti” da se otvore.

Mars u Raku spojen sa Plutonom u Jarcu kroz opoziciju predstavlja izazov odmah na početku meseca. Ovaj aspekt bi trebalo da zaokruži ili završi loš period na polju finansija ili pak da ukaže na završetak nekog dugovanja. Aspekt može biti zaslužan za strah uzrokovan nestabilnijom materijalnom situacijom koja već neko vreme traje.

Jupiter u Riabam je Blizancima doneo dah optimizma vezan za posao i realizaciju nekih dogovora. U retrogradnom hodu smanjiće mogućnosti i to već od avgusta, pa bi bilo dobro iskoristiti jun mesec za prikupljanje sredstava koja ne moraju biti iskorištena odmah.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku ponovo drma i pravi obrt na poljima vezanim za inostranstvo, visoko školovanje, podsvest i skrivene radnje. Njihov sudar donosi priliku da se iskoriste iznenadne situacije koje na prvi pogled ne moraju biti tako primamljive.

Rak

Poziv da se zaroni u sopstvenu dubinu označi će upravo trigon Sunca u Blizancima sa Saturnom u Vodoliji. Ovo će pojačati Solarna eklipsa u dvanaestom, prirodnom, polju, te će naglasak biti na mentalnom i fizčkom zdravlju.

Nov početak na ovom planu svakako može doneti uspeh specijalno što će Sunce u Raku u drugoj polovini meseca praviti prijatan aspekt sa Jupiterom u Ribama. Jaka energija i spremnost da se obračunaju sa nekim podsvesnim sabotažama biće ispraćenje izuzetno srećnim okolnostima koje će biti vidljive na polju ljubavi, ali i prijatnim susretima. Takođe, ovaj aspekt ukazuje na uspeh u poslu i svakodnevnim obavezama.

Pun Mesec u Jarcu će pojačati potrebu da se mnogo toga uspešno obavi, dok će istovremeno pripadnici znaka Raka biti izuzetno osetljivi i uvredljivi. Krajnji uspeh ove lunacije zavisi od kompromisa.

Merkur u Blizancima i u kvadratu sa Neptunom donosi pogrešna uverenja, o sebi i o drugima. Mogući su napadi panike i melanholična raspoloženja, koja će mnoge Rakove vratiti u prošlost, kroz muziku ili sećanja.

Mars u Raku odavno vrši pritisak na lično, ali i polje partnerstva, pa će u sudaru sa Plutonom u Jarcu sasvim izvesno pojačati neverovatnu, pa čak i podsvesnu, potrebu za kontrolom (specijalno partnera). Kada se ovoj postavci bude pridružila Venera u Raku mogući su jaki ljubomorni ispadi, opsesije ili ulazak  odnose koji mogu da donesu gubitke. Ovo će biti period i otkrivanja nekih tajnih veza.

Prelazak Marsa u znak Lava može doneti zaradu, ali i troškove. Ovaj tranzit pojačava samopuzdanje, ali je potreban oprez od preterivanja jer ono vodi u neke troškove. Venerin prelazak u Lava će malo poboljšati situaciju, pa će biti prilike za ekstravagantne kupovine, zarade, ali i intimne kontakte koji će podstaći porast samopuzdanja. Tokom trajanja ovih tranzita bitno je da se ne precenjuju mogućnosti i da se ne ulazi u preterana dugovanja.

Jupiter u Ribama odgovara Rakovima, širi im vidike, uliva nadu i vraća optimizam. Kada se bude zaokrenuo unazad, preispitivaće se upravo momenat nadanja i vere, bez izigravanja žrtve ili nekih spoljnih uticaja.

Saturn u Vodoliji odavno pritiska osmo, prirodno, polje kod pripadnika zanak Raka, što izazova blokiranje seksualne energije, loše finansijsko stanje, ali i strah od budućnosti i bliskosti. Uran u Biku izaziva neočelivane obrte na polju realizacije planova, pa će novi sudar ove dve planete Rakovima potencijalno izbiti novac iz džepa, doneti neke nove restrikcije, ali i ugroziti bliskost sa partnerima.

Lav

Sunce u Blizancima donosi Lavovima neku iznenadnu sreću, specijalno u realizaciji planova. Uz saturna u Vodoliji, ovde možemo očekivati i poitivne obrte na polju partnerstva, samo ukoliko ego i lični komfor ne budu prvi izbori.

Venerin trigon sa Jupiterom u Raku pospešiće neke lične odnose koji će se odigravati u tajnosti,specijalno ako je jedna od strana na neki način zauzeta.

Tokom trajanja retrogradnog Merkura i njegovog kvadrata sa Neptunom izvesne su konfuzije i neke zablude vezane za prijatelje. Međutim, ovo može biti period kada će biti otkrivene mnoge tajne, specijalno vezane za ovo polje.

Ovo nije period povoljan za putovanja, specijalno do 22. juna, iako će Solarna eklipsa (desetog juna) ukazati na neku vrstu pokreta ili saznanja vezana baš za te planove.

Mogući su ponovni susreti sa osobama iz prošlosti, kao i opušteniji razgovori koji mogu evocirati uspomene. Kvadrat Sunca u Blizancima i Neptuna u Ribama donosi pad energije, ali i potencijale kretivne uplive koji svakako mogu uticati na realizaciju nekih davno započetih poslova.

Prelaskom Sunca u znak Raka, Lavovi će se malo povući iz javnost. Potreba da se približe nekim porodičnim odnosima biće jača nego inače, a u tome će pomoći i Jupiter koji će doneti i neke srećne okolnosti na polju novca.

Pun Mesec u Jarcu ukazaće na kulminaciju vezanu za posao ili zdravlje. S obzirom na to da se ova lunacija vezuje za opoziciju Venere u Raku i Plutona u Jarcu moguća su trpljenja, promenljivo raspoloženje, ali i otkrivanje tajne veze, specijalno na poslu.

Mars u Raku u napetom aspektu sa Plutonom u Jarcu pozova Lavove da se vrate na pravi put i reše jednom za svagda podsvesne sabotaže. Pritisak Marsa na dvanaesto, prirodno, polje izazivao je najviše od svega probleme sa zdravljem, ali i nesigurnost koja nije svojstvena za Lavove.

Kada Mars bude prešao u znak Lava (12. jun) podići će se samopuzdanje, ali i spremnost pripadnika ovog znaka da se zauzmu za sebe. S druge strane, u Vodoliji, čeka saturn, te ne bi trebalo preterivati u forsiranju sopstvenog egoizma, napadnog ponašanja i dramatičnih isptupa.

Venerin prelazak u Lava će osetiti svi Lavovi, komplimenti će se nizati, biće zavođenja, ali i lepih momenata među onima koji su uveliko u vezi ili braku. Prisustvo Venere u prvom, priorodnom, polju uvek donosi mir i harmoniju.

Retrogradni Jupiter će obnoviti priču zajedništva, ali pošto sada postoji iskustvo (Jupiter je bio u Vodoliji više od pet meseci) potrebno ga je primeniti, ali i smanjiti očekivanja.

Saturn u Vodoliji već duže vreme prečišćnjava semdo polje, polje partnerstva, dok Uran u Biku vrši uticaj na polje statusa i ambicije, pa će novi susret ove dve planete iz kvadrata doneti novi obrt koji zahteva prilagođavanja i dodatno “brušenje” ega.

Devica

Za Device je jun izuzetno bitan jer retrogradnost vladara ovog znaka, Merkura, stvara totalno nestabilnu situaciju na polju ambicije, posla i statusa. Neproverene informacije mogu ometati relativno laganiji tok izvršavanja nekih planova, dok će sami pripadnici ovog znaka biti zainteresovniji za rešavanje nekih problema iz prošlost, a sadašnjost će im delovati haotičnije.

Neptunov uticaj kroz sedmo, prirodno, polje može doneti neku priču vezanu za partnerstvo, kako poslovno tako i emotivno. Konfuzija i pokušaj da se situacija umiri, će se sudarati sve do jula. Ovo može biti veoma bitan period za pripadnike ovog znaka, jer će tokom perioda otkrivati sve mane i skrivane istine, kako na poslu, tako i u emotivnim partnerstvima.

Sunce u Blizancima podržano od strane Saturna u Vodoliji može doneti uspešno završene poslovne zadatke, ali i zadovoljstvo i sigurnost nekim uspehom. Takođe, kasnije kvadrat od strane Neptuna ka Suncu u Blizancima baca u lenjost ili pojačanu kreativnost. Aspekt Sunca i Neptuna može izazvati sumnju ili dati lažnu nadu u vezi sa nekim započetim poslovima.

Sunce u Raku, uz trigon sa Jupiterom u Ribama donosi povoljnosti na polju putovanja i partnerskih odnosa. Ovo su i dobici kroz partnera, kako poslovnih, tako i emotivnih.

Pun Mesec u Jarcu će se odigrati u polju ljubavi, pa uz opoziciju Venere u Raku i Plutona u Jarcu, ova kulminacija može biti vezana za neki ljubavni odnos ili decu. Jake, nategnute strasti moraju da dožive svoj vrhunac, te ne bi bilo loše izbegavati destruktivnost u svakom obliku. Paralelno sa ovom lunacijom Merkur kreće u svoj direktan hod pa će mnogo toga biti jasnije i brže, nego što je to bilo u prethodnom periodu.

Tokom boravka Venere u znaku Raka, Device će biti okrenute ka porodici i realizaciji nekih planova, specijalno finansijskih, koji se tiču doma. Ovde su moguće i neke srećne okolnosti koje padaju direkno sa neba, ali ne bi trebalo zaboraviti da tu Veneru dočekuje Pluton u Jarcu u poslednjim danima meseca. Kako dođe, tako i ode, bila bi poruka ovog aspekta.

Kada Venera bude prešla u znak Lava, situacija bi trebalo da se stiša, pa će pripadnici ovog znaka lako zakoračiti na svoja skrivena mesta i pokušati da pridobiju pažnju sa distance.

Mars u Raku u opoziciji sa Plutonom u Jarcu donosi probleme sa novcem, na samom startu meseca. Međutim, kako bi  izbegli ovu situaciju potrebno je pažljivije ulagati i paziti na sukobe sa ljubavnim partnerima. Kada Mars bude prešao u znak Lava postoji realna opasnost na pad imuniteta, koji direktno može biti povezan sa nekim putovanjem ili iscrpljivanjem u sklopu nekih očekivanja.

Jupiter će se povući kroz retro hod iz sedmog, priorodnog, polja što može doneti udaljavanja među partnerima i povlačenje u teme posla i zdravlja. U zavisnosti kakav je bio prvi deo godine, takav će biti i ostatak dok se planeta ekspanzije bude kretala unazad.

Saturn u Vodoliji i Uran u Biku će kroz novi kvadrat uneti potrese na polju posla i zdravlja, dok će prilagođavanje biti neizbežno tokom procesa učenja, putovanja i morala. Ukoliko postoje kontakti putem posla sa inostranstvom, tu mogu da se očekuju veliki preokreti i da se pokaže fleksibilnost.

Vaga

Vagama generalno prija tranzit planeta kroz znak Blizanaca. Uspomoć ovog znaka lako pokazuju svoj šarm kroz izgovoreno i naučeno. Retrogradni Merkur u znaku Blizanaca kojeg sve vreme Neptun u Ribama drži u nedoumici, Vagama će vratiti na dnevni red povratak nekoga vezanog za posao ili obrazovanje. Ovo će biti period sortiranja misli i sređivanja nekih svakodnevnih obaveza koja se razvlače.

Solarna eklipsa, zasigurno donosi nov početak i otpočinjenje novih planova vezanih za posao i obrazovanje. Mnogi pripadnici znaka se mogu odlučiti za neko putovanje, ali bez preteranih očekivanja kada je tačnost u pitanju.

Sunce i Neptun  Kvadratu mogu odložiti neke planove, zbog sumnji, ali i zbog manjka motivacije.

Sunce u Raku i Jupiter u Ribama donose uspeh na polju posla jer će neka saradnja ovog puta biti plodonosna. Venera u Raku će takođe tokom meseca biti faktor koji će da obogati polje status i poslovne ambicije, dok će Mars naterati na takmičenje i potencijalno gubljenje strpljenja u nadmetanju između obaveza vezanih za dom i posao. Ako se privatno i poslovno budu mešali, nastaće haos, specijalno jer je ovo sve vezano za period retrogradnog Merkura.

Pun Mesec u Jarcu će se odigrati u polju doma i porodice, pa će ova kulminacija naglasiti kraj jednog perioda tokom kog su Vage bile razapete između odgovornosti i sukoba direktno vezanih za odnose i posao.

Venera u Lavu, kao Mars u istom znaku će doneti potencijalna putovanja, uživanje mežu prijateljima, ali i iznenadne ljubavne spojeve koji će pucati od strasti i potrebe da se naglasi sopstvena važnost. Najveći izazov donosi opozicija sa Saturnom koja će nastupiti u julu, a početak će se već osetiti u ovom mesecu kada su mogući susreti sa simpatijama koje malo nude, a zahtevaju dosta.

Retro Jupiter u polju zdravlja i posla naglašava bitnost discipline i čvrstog stajanja na zemlji. Lako i uspešno obavljanje svakodnevnih zadata će biti upitno pa će biti potrebno vratiti se unazad i sagledati greške iz prošlosti.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku će napraviti preokret na polju ljubavnih i seksualnih odnosa. Rizik je prisutan uz ove dve planete, ali je potrebno i upotrebiti stečeno iskustvo kako bi se neke lekcije što bolje naučile.

Škorpija

Škorpijama najveći izazov donosi opozicija Marsa u Raku i Plutona u Jarcu, na samom početku meseca. Potreba za takmičenjem u polju znanja i verbalnih sposobnosti može nadjačati neka iskusnija osoba, tako da je preporuka da se pažljivo biraju reči. Iako nije osobina vezana za ovaj znak, Škorpije mogu početkom meseca pokazivati dosta mekši pristup kada je u pitanju dom i porodica.

Prelaz Marsa u znak Lava sasvim sigurno će postaviti ovaj znak u poziciju da se hvali sopstvenim dostigunućima, ali i otvoriće vrata nekim novim poslovima u kojima će morati da pokažu svoje najjače veštine. Mars u Lavu voli da se hvali i pokaže, ali poseduje i hrabrost kada su u pitanju teme gde se od njih očekuje maksimalan trud i naravno, pobeda.

Sunce u Blizancima, zajedno sa Solarnom eklipsom će pojačati pitanja dugovanja, ali i samopuzdanja. neke Škorpije će se rešiti dugova, a one druge će u iste ući, što bi trebalo da bude propraćeno veoma temeljno i obazrivo. Kvadrat Sunca u Blizancima i Neptuna u Ribama može doneti lažna obećanja po pitanju novca i pad seksualne energije (Neptun je vladar platonskog odnosa).

Prelazak Sunca u znak Raka i trigon od strane Jupitera donosi lepe momente na polju ljubavnih odnosa, ali i uspešnu saradnju sa autoritetima koji su vezani za inostranstvo. U ovom periodu su preporučljivi odmori, specijalno jer retrogradni Merkur traži da se energija uspori i vrati na neka prošla dešavanja vezana za bliskost i komunikaciju na polju strahova vezanih za budućnost.

Pun Mesec u Jarcu će naglasiti kulminaciju na polju komunikacije, bliskih odnosa i putovanja. Ovde se može pojaviti velika tenzija zbog razapetosti između želja i mogućnosti. Kako će u to vreme Merkur završiti sa svojim retrogradnim hodom takođe je bitno obratiti pažnju i na finansije.

Venera u Raku u opoziciji sa Plutonom u Jarcu donosi ljubomorne ispade od strane partnera ili ucenjivački ton poslovnih saradnika ili klijenata. Mogući su gubici ili otkrivanje nekih tajnih odnosa koji su neko vreme bili u pozadini.

Venera u Lavu će obasjati polje ambicije, pa će udružena sa Marsom u ovom znaku Škorpijama doneti uspeh kroz poslove gde će moći da se pokažu u punom sjaju. Ovo je i slika partnera koji veliča vrline i uspehe pripadnika ovog znaka.

Retrogradni Jupiter ima za cilj da pokaže Škorpijama gde moraju da suze svoja očekivanja i ne lete previše u visine. Povalačenje u četvrto, prirodno, polje donosi minimalna proširenja, uz dozu opreza, kako doma, tako i porodice.

Saturn u Vodoliji već neko vreme pritiska prirodno, četvrto, polje i samim tim forsira priču koja se tiče ozbiljnosti kada su u igri porodična pitanja. retrogradni hod ujedinjen sa kvadratom Urana u Biku može izazvati nove potrese na polju partnerstva, ali ako se iskoristi prethodno iskustvo takođe, može biti dobra prilika za neka fleksibilnija rešenja.

Strelac

Za Strelčeve je tradicionalno najbitniji tranzit Jupitera koji će krajem juna zaokrenuti unazad kroz retrogradni hod koji će trajati do jeseni.

Jupiter u znaku Ribe  je pripadnicima ovog znaka doneo ekspanziju na polju doma i porodice. Neki od njih planiraju ili su već u proširenju porodice, dok će ostali sačekati narednu zimu za lepe vesti. Takođe, ovaj tranzit je uneo pozitivniju energiju i povratio veru baš u porodicu i odnose u istoj.

Kada bude zaokrenuo unazad, Strelčevi će vratiti svoj fokus na druge i to na komunikaciju i sužavanje ideja. retrogradni hod može usporiti ili suziti opcije vezane sa putovanja ili dogovore unutar grupe. Takođe, tokom leta je moguća pojava nekih revolucionarnih ideja koja nude neka potencijalna rešenja za budućnost.

Koncentracija planeta u znaku Blizanaca i Solarna eklipsa u ovom znaku označiće potencijalno nov početak na polju emotivnih i partnerskih (poslovnih) odnosa, Ovde su moguća dupla rešenja, kao raskršće, pa će Strelčevi tokom juna morati odluče na koju stranu će ići. Odluku ometa retrogradni Merkur u kvadratu sa Neptunom u Ribama, što će uneti konfuziju, otkrivanje istine, ali i nesporazume sa emotivnim partnerima. Isti ti partneri se mogu ponašati detinjasto i nezrelo, što može da odbije Strelčeve.

Kada Merukur završi sa retro hodom (22. jun) očekije nas i Pun Mesec u Jarcu (24. jun) što će samo doneti kulminaciju i čvrstu odluku na polju novca i bliskih emotivnih odnosa. Šta ostaje iza, a šta se zadržava odlučiće i prelazak Sunca u znak Raka koji će u trigonu sa Jupiterom doneti povoljnost kada su porodica i novac u pitanju.

Mars u Raku odavno pritiska polje tuđeg novca, dugpovanja, ali i seksa, pa će opozicija sa Plutonom naglasiti potrebu za sigrnošću što će Strelčeve naterati da biraju između rizika (koji može da ugrozi intimu) i sigurnih granica koje čuvaju novac i stabilnost zarade.

Venera u Raku, prvo udružena sa Jupiterom donosi povoljne prilike za lepe momente na polju bliskosti, ali i poveću zaradu. Opozicija Plutona u Jarcu i Venere u Raku može podići tenziju i strasti i ujedno doneti opsesivnu vezu koja vodi u destrukciju, a koja može i koštati Strelčeve finansijski.

Venerin prelazak i znak Lava donosi ljubav na daljinu ili bar veličanje dosadašnjih uspeha, specijalno na polju obrazovanja. Udružena sa Marsom u polju dalekih putovanja može doneti i ljubav sa osobom koja nije iz istog grada, države ili je emotivno nedostupna.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku doneće novu šansu za promenu posla, adrese stanovanja ili načina razmišljanja. Potrebno je prilagoditi se svemu što donosi ovaj turbulentan spoj, specijalno jer će biti uključen novac.

Jarac

Jarčevi se još uvek trude da prihvate promenu koja je nastala, a koju je doneo Saturn u Vodoliji nameštajući im situacije u kojima preispituju svoju vrednost i samopuzdanje želeći da saznaju više i na neki način poboljšaju svoju finansijsku situaciju. Uran u Biku donosi iznenadne situacije vezane za ljubav i decu, pa će novi kvadrat snažno prodrmati samopuzdanje nudeći potencijalno novu priliku za neku ljubavnu priču.

Zbog ovog aspekta, Jarčevi će imati priliku da pokažu šta su naučili u proteklom periodu i koje su to lekcije koje su spremni da ponove i “polože”.

Planete u Blizancima napadnute od Neptuna u Ribama utiču na stanje na poslu i svakodnevnim obavezama. Retrogradni Merkur vraća neke zdravstvene probleme koje bi trebalo proveriti nekoliko puta jer Neptun u Ribama potencijalno izaziva pogrešne zaključke. Takođe kvadrat između Sunca u Blizancima i Neptuna u Ribama ukazuje da ne bi trebalo verovati svakome ko nudi laka rešenja, a pad energije bi trebalo rešavati fizičkom aktivnošću.

Moguća je pojava nervoze i razdražljivosti kao i brige jer Jarčevi vole sve jasno i organizovano što će u junu biti baš izazov za ovaj znak. Solarna eklipsa daje početnu tačku za nov početak na polju novog radnog mesta ili zaokret na polju lečenje.

Mars u Raku u opoziciji sa Plutonom u Jarcu doneće neverovatnu potrebu da se kroz ličnu transformaciju promeni i emotivno partnerstvo. Jarčevi partnerima mogu delovati agresivnije i pritiskati svojim unutrašnjim strahovima, dok će druga strana ili ući u konflikt ili pokušati da se povinuje željama. Ovaj aspekt može da donese odbijanje od strane potencijalnih partnera.

Takođe, Venera u Raku u opoziciji sa Plutonom, kasnije u junu, donosi razotkrivanje u emotivnim odnosima, ali i isto tako i potencijalne ulaske u veze u kojima postoji doza opsesije, strasti i opasnosti. Ukoliko postoji neka tajna, vezana za ljubav, ona će baš u vreme Punog Meseca u Jarcu biti otkrivena.

Mars i Venera u Lavu prelaze u polje intime i tuđeg novca (ali i dugovanja) pa će sve biti pompezno i dramatično. Prisustvo ove dve planete u polju straha donose brigu, ali i strast koja se neće tako lako ugasiti, mada će se Jarčevi svim silama boriti da usppre ove odnose i da ih stave na pauzu.

Jupiter u retrogradnom hodu u znaku Ribe ponovo stavlja naglasak na način razmišljanja i poverenje u sopstvene odluke. Moguć je pad optimizma tokom Jupiterovog povratka u Vodoliju (smanjene šanse za rast).

Vodolija

Od kako je Saturn u Vodliji, pripadnici ovog znaka nose veliki teret na svojim leđima. Retrogradni Saturn vuče Vodolije da sagledaju prošlost i greške nekim drugim očima i otvorenije pristupe potencijalnim rešenjima. Ovo će se snažno odraziti i na emotivna partnerstva, specijalno kada Mars i Venera uđu u znak Lava, pa će energija biti dvojaka. Mars u Lavu navlači nezadovoljstvo drugih u prvi plan, dok će Venera ublažiti ovaj uticaj.

Kvadrat Urana u Biku i Saturna u Vodoliji može ponovo izazvati preokret u domu i porodici, međutim sada se stvara šansa za mirnije prihvatanje neminovnih situacija koje neće potencijalno biti prijatne. Vesti i okolnosti se vezuju za lične odnose unutar porodice i doma i potrebno je mnogo više snage za prihvatanje i prilagođavanje.

Planete u Blizancima će činiti ove naporne aspekte Saturnove blažim, pa će Solarna eklipsa doneti neke nove prilike za ljubav i decu, ali i putovanja tj odmore. Retrogradni Merkur u kombinaciji sa Neptunom u Ribama unosi nemir i otkriva istinu od nekim temama vezanim za prošlost ili osobe iz prošlosti. Mogući su susreti sa starim prijateljima, ali i poseta mestima koja se vezuju za period odrastanja. Podizanje samopuzdanja i jačanje pozitivnog stava će obeležiti ovaj period.

Pun Mesec u Jarcu će naglasiti i doneti kulminaciju na polju mentalnog zdravlja, odgovornosti prema zdravlju generalno i promene raspoloženja. Prisustvo planeta u znaku Raka (Sunce i Venera) mogu naglasiti polje posla i svakodnevnice, donoseći brigu drugih, specijalno partnera i nudeći pomoć koja “leči”.

Opozicija Marsa u Raku i Plutona u Jarcu čini radnu astmosferu takvom da Vodolije moraju da pripaze na zdravlje. Takmičenje i ubrzanost potiče iz podsvesti pa stvarnost može doneti pogubne rezultate po imunitet i izdržljivost.

Venera naspramna Puntonu unosi neku vrstu drame na radnom mestu, te će biti moguće neke tajne veze ili saradnje koje nikako ne mogu da budu okarakterisane kao povoljne. Mogući su finansijski gubici zbog preterivanja u riziku.

Retrogradni Jupiter u polju novca ne mora nužno da znači da će se priliv smanjiti već samo da će Vodolije morati da pripaze na troškove. Možemo reći da retro Jupiter u Ribama donosi umanjivanje srećnih okolnosti koje su tokom ovog kratkog perioda bile više nego očigledne.

Ribe

Jupiterov boravak u znaku Ribe pripadnicima ovog znaka je značajno poboljšao kvalitet života. Tokom kratkog boravka pokazaće koje su to slabe tačke kada je u pitanju lični pogled na znanje, odnose, svet i život. Moguća su povećanja težine, okretanje ka filozofskim temama i poniranje u dubine ličnosti na jednom, skoro, magiskom nivou.

Retrogradni hod ove planete Ribama donosi zaokret i povlačenje u unutrašnji svet, možemo slobodno reći, u izraženu introvertnost koja će im značiti kada se Jupiter ponovo vrati u ovaj znak na zimu. Potrebno je sabrati utiske, ali i zadržati jasnije granice kada se radi o realnom i nerealnom.

Planete u znaku Blizanaca pritiskaju polje doma i porodice. Retrogradni Merkur sam po sebi u ovom polju donosi popravke, kako odnosa, tako i doma. Moguća su renoviranja, sitni radovi, iznenadni gosti, ali i problematična deca. Kvadrat sa Neptunom u Ribama može izazvati otkrivanje nekih tajni, ali i nerealna očekivanja od emotivnih partnera.

Solarna eklipsa donosi test za porodične odnose, planove, ali i donosi neke početke koji mogu imati nekoliko opcija. Progresivni pogled na sve situacije koje stiču intimnog okruženja sada mogu biti prihvatljivije. Sunce u Blizancima u  kvadratu sa Neptunom u Ribama potencijalno ruši neku sliku o poslovnim mogućnostima koje su pre bile dobra prilika. Energija je u padu pa bi ovo bio idealan momenat za neka kreativnija rešanja.

Pun Mesec u Jarcu može značajno poboljšati ili urušiti emotivne odnose. Ukoliko je tenzija kulminirala baš u ovom periodu, onda je svako očekivan neki kraj i početak nekog novog poglavlja.

Mars u Raku u opoziciji sa Plutonom u Jarcu može izazvati buru i nagle rizične poteze na polju ljubavi. Takođe, aspekt između Venere u ovom znaku naspram Plutona u Jarcu donosi ljubomore i obelodanivanje nekih tajnih emotivnih odnosa. Sunce u Raku u trigonu sa Jupiterom ukazuje na period kada će mnogi pripadnici ovog znaka moći da uživaju u sopstvenim uspesima i moći će da dopuste sebi da malo više odmaraju.

Venera i Mars u Lavu će osvojiti polje posla i svakodnevnice, pa će Ribe moći u punom sjaju da pokažu koliko uživaju kada pomažu onima do kojih im je stalo, ali i da predano i lavovski nagalse sopstvenu vrednost. Ovo može biti period tajnih veza na radnom mestu ili perido kada će Ribe svakodnevno negovati odnos u kojem su.

Saturn u Vodoliji već šest meseci pritiska dvanaesto, prirodno, polje, koje između ostalog odgovara Saturnu. Ovde Ribe imaju priliku da se osveste i okrenu ka znanju koje im je nedostajalo pre, najpre o sebi i ličnim nesigurnostima. Kako je Saturn u retro hodu, naglasak je na odnosima i funkcionisanju po principu ličnih sloboda. Kvadrat sa Uranom u Biku će staviti naglasak na potrebi da se promeni sistem vrednosti koji će doći kao šok jer će u tom momentu biti i aktivno polje zdravlja i posla.

Više o horoskopu na Instagram stranici @astrovenusbykat

Komentari

Vaš komentar