Mesečni horoskop za februar

Podeli:
Horoskop
Izvor: Shutterstock

Nakon nepredvidivog januara prelazimo u mesec u kom će se smenjivati brzina i iznenađenja, ali i rušenje svega starog, uz dosta štete.

Prvog dana, jednog od najturbulentnijih meseci u 2021, Venera će promeniti znak i preći u Vodoliju. Dok je boravila u Jarcu petvorila je ljubavne odnose u ono što mnogima smeta, puku obavezu i zahlađenje zbog odsustva prave bliskosti. Međutim, ova pozicija Venere nam je na neki način otvorila oči. Sa distance nas je naterala da se pomučimo, i zbog ljubavi i zbog novca, pa će sada u Vodoliji forsirati prijateljstvo, slobodu i priču o budućnosti svakog odnosa.

Takođe, tranzit kroz Vodoliju doneće i fleksibilan pristup novcu, te je potrebno da budemo oprezni jer imamo već dovoljno iskustva iz prethodne godine.
Venera u Vodoliji boravi do 26. februara, kada će preći u znak svoje egzaltacije (povoljne pozicije), u Ribe. Do tog momenta, napraviće niz konjukcija, prvo sa Saturnom, potom sa Suncem, Jupiterom i Merkurom.

Tokom februara će biti dosta prekinutih odnosa, naglih ulazaka u vezu, ali i čudnih zbližavanja. Prvi aspekti koji će pogoditi ovu Veneru u Vodoliji će biti od strane Saturna i Urana u Biku. Prvi donosi ne tako romantičnu priču punu prepreka, dok drugi izaziva nagla udaljavanja i približavanja. Prevedeno, ovakav rizik slobodne može dovesti do razočarenja, ukoliko nisu spremni na prilagođavanja i iznenadne nemogućnosti u vidu viđanja, specijalno.

U periodu između 15. i 20 februara, Venera u Vodoliji će se sudariti iz kvadrata sa Marsom u Biku. Ovaj aspekt često diže tenziju zbog strasti. Mars u Biku je inertan, dok je Venera u Vodoliji spremna da se upusti u nepoznato, pa će do sukoba doći jer on bira sigurnost, a ona nema strpljenja.

Mars u Biku je već pregrmeo najteže aspekte tokom janaura, pa će u februaru imati prvo sukob sa Suncem u Vodoliji, kao i sa Merkurom koji će od početka meseca biti u retrogradnom hodu. Napetosti koju je Mars u Ovnu izazvao zbog kvadrata sa Plutonom u Jarcu, krajem decembra i početkom januara, dostiže smirivanje u vidu trigona sa planetom transformacije. Trigon Marsa u Biku i Plutona u Jarcu donosi smirivanje svih tenzija koje nas prate od decembra na ovamo, što će se najjače osetiti 24. februara.

Od 30. januara Merkur u Vodoliji je zaokrenuo u svoj prvi, ovogodišnji, retrogradni hod i to u znaku Vodolije. Očekujte neočekivano bi bila poruka ovog retrogradnog hoda. Imaćemo priliku da se posvađamo, mirimo, odbranimo ideje, ali i da popravimo neke stvari i rešimo neke stare probleme. Do 21. februara, trpimo kašnjenja, nesporazume, iznenađenja, ali se radujemo i ponovnim okupljnjima starih prijatelja, razmeni ideja (iz trećeg ili četvrtog puta) i novim planovima. Ovo nije dobar period za pokretanje novih priča i poslova, ali svakako jeste za vežbanje strpljenja. Specijalno je potreban oprez u saobraćaju, baš zbog ovog tranzita.

Dve luncije će tokom ovog meseca da nam preusmere energiju. Prvo se odigrava Mlad Mesec u Vodoliji, na 23. stepenu, uz prisustvo mnogih planeta u ovom znaku (Saturn, Jupiter, Venera i Merkur) i Pun Mesec u Devici, na osmom stepenu Device, 27. februara.

Mlad Mesec u Vodoliji će nas okrenuti drugima i naterati nas da budemo deo grupe, hteli to ili ne, dok će Pun Mesec u Devici naglasiti potrebu da se konačno uspostavi neki red i smiri haos.

Najbitniji aspekt u 2021. godini odigrava se 17. februara između Saturna u Vodolji i Urana u Biku. Kvadrat ove dve planete pokrenuće niz promena koje nas direktno vode u budućnost, a trenutno stvaraju tenziju i potrebu da urušimo sistem vrednosti koji je do sada postojao. Biće nam teško da sprovedemo promene koje želimo, dok istovremeno pokušavamo da prihvatimo sve ono što se dešava bez naše kontrole.

Ovan

Venerin prelazak u znak Vodolije za mnoge Ovnove će momenat kada će se opustiti malo u ljubavnim odnosima. Trenutnu pasivnost donosi Mars u Biku, kao vladar prvog znaka, međutim kvadrat sa vladarom sedme kuće sasvim izvesno donosi interesantan ljubavni spoj ili razlaz. Venerini aspekti će učvrstiti neke prijateljske odnose, vratiti neke osobe iz prošlosti i naterati pripadnike ovog znaka da se okrenu društvenom životu.

Mnogi će biti pod uticajem pozitivne energije, pa su izvesni dobici, nove ljubavne veze, ali i brzopletost u donošenju odluka.

U ovom periodu su moguće povoljne vesti u vezi sa nekim poslovima i saradnicima, mada je potreban oprez kada su u pitanju ulaganja, jer predstojeći kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku mogu doneti gubitke i to nagle.

Retrogradni Merkur u Vodoliji će izazvati sumnju ili nesigurnosti, a svakako donosi iznenadne susrete i razgovore koji se tiču prošlosti. Moguća su premišljanja o povratku na neki stari posao, popravke svih vrsta, ali i kašnjenja pri kraćim putovanjima i sastancima. Takođe, ovaj tranzit naglašava veliku mogućnost sukoba sa braćom i sestrama.

Mlad Mesec u Vodoliji će naglasiti kuću prijateljstva, humanizma i putovanja, ali i realizacije poslova iz prošlosti. Koliko primenjujete iskustvo i unisite promene, toliko će biti stabilniji i unosniji naredni poduhvati.

Pun Mesec u Devici naglašava potrebu da se konačno uvede neki red u svakodnevnicu i sredi haos na podsvesnom nivou. Adaptacija je ključ za ovu promenljivu lunaciju.

Bik

Za Bikove je ovo baš izazovan mesec, s obzirom na to da sve planete zahtevaju da se izađe iz zone komfora i hrabro prihvate promene, što je za ovaj znak najteži potez u životu.

Saturn u Vodolji i Uran u Biku snažno forsiraju pripadnike ovog znaka što vodi ka velikom proboji na ličnom planu. Uran zahteva rizik i buntovništvo, dok Saturn stvara pritisak u polju posla i karijere. Kada se budu spojili putem kvadrata, Bikovi će biti burno reagovati i biti u prilici da se oslobode nekih stega, ali i da iskorče hrabro, prvenstveno za sebe.

Prisustvo planeta u znaku Vodolije tokom februara donosi mogućnost da sebe odgurnete jako i da zakoračite u nepoznato, kako bi, prvenstveno, napravili proboj verujući u sebe. Bilo bi dobro da tokom ovog meseca ne preuzimate previše obaveza u isto vreme jer je tu i retro Merkur u Vodoliji koji zahteva nešto sporije izvršavanje zadataka, a samim tim i probijanje rokova. Uz ovo, retrogradni Merkur će udariti jako i nepredvidivo po džepu svih Bikova, što će zahtevati bolju organizaciju troškova.

Na ličnom planu Bikovi su trenutno kivni na partnere jer su se ulenjili i potpuno opustili. U februaru su moguće svađe i rasprave (specijalno između 11. i 20) baš zbog ovog jaza koji se stvorio otkako je Mars u Biku. Slobodni Bikovi trenutno prolaze kroz ličnu transformaciju, pa su raspoloženi za neobične veze, ali nisu spremni za rizik. Povratak na stare staze nikako nije opcija.

Mlad Mesec naglašava potrebu da se uvedu novine na polju posla i statusa, te će od 11. februara za Bikove početi period tokom kog će imati prilike da rizikuju i uspostave bitne kontakte.

Pun Mesec u Devici poziva na povratak sebi i ličnim vrednostima, uz sređivanje haosa na polju prijateljstva i ljubavi.

Blizanci

Tokom drugog meseca u godini Blizanci će morati da obrate pažnju na kretanje retrogradnog Merkura u Vodoliji, tj. da se ne zaleću u novo i neistraženo bez pretarene potrebe.

Kretanje vladara prvog vazdušnog znaka unazad može izazvati kvarove i gubitke ličnih dokumenata, ali i nesigurnost po pitanju planova za naredni period. Potrebno je da se uspori i sagledaju prava rešenja za date situacije. Pokušajte da ne kupujete novo, već popravite staro.

Saturn u Vodoliji je Blizancima doneo rasterećenje, ali i dalje pritiska i traži da se ostvari koncentracija i pronađu logična rešenja vezana za finansije. S druge strane Uran i Mars snažno bombarduju kuću podsvesti, tajni i neprijatelja, pa će biti otkrivanja neugodnih istina, ali i nekih naglih preokreta na polju svakodnevnice koji direktno mogu uticati na spavanje.

Venerini aspekti će poprilično prijati Blizancima, jer će naglasiti ono što Blizanci mnogo vole – slobodu. Konjukcije sa Jupiterom i Merkurom mogu pojačati potrebe za druženjem, nove ideje, ali i nove, neobavezne ljubavi, koje ne mogu dugo da traju, ali mogu da zabave i opuste. Kvadrat Venere u Vodoliji i Marsa u Biku donosi tajnu vezu punu strasti koja ostaje u senci, bez mnogo napora.

Kvadrat Saturna i Urana će naterati Blizance da konačno odluče na koju će stranu. Izvesno je da će plan biti osujećen u ovoj turi, ali svakako šansa za promenu postoji, te je potrebno razbiti neke unutrašnje strahove.

Mlad Mesec u Vodoliji će naglasiti društvenost i harizmu pripadnika ovog znaka, pa će biti u prilici da donose bitne odluke i poteze i to u uz veliku dozu samopuzdanja.

Pun Mesec u Devici naglašava početak i kraj u domenu intimnih odnosa. Moguće je izbeći dramu, samo ako pojačate empatiju prema partneru/partnerki ili članovima porodice.

Rak

Skup planeta u vašem priordnom osmom polju naglasiće potrebu da se odmaknete od teških tema i priča u vašem intimnom životu. Prisustvo Saturna u Vodoliji u polju dugovanja i bliskosti, nateraće vas da u tišini razmislite o svojim emotivnim i seksualnim odnosima. Prisutna su udaljavanja, ali i približavanja, baš zbog nastupajućeg kvadrata Urana u Biku i Saturna u Vodoliji. Bićete blokirani da naprvite prvi iskorak u rešavanju najintimnijih problema.

Konjukcija Saturna i Venere u Vodoliji može doneti potrebu da pronađete dobro finansijsko rešenje, dok zaljubljenima donosi neobičan odnos kojem će morati da se posvete.

Retrogradni Merkur će se kretati po osmom prirodnom polju i zbog toga možete imati iznenadne troškove, probleme sa intimnošću, ali i spavanjem. Neke ideje i planovi će vas držati budnima jer ćete želeti što pre da ih ispunite.

Mlad Mesec u Vodoliji donosi fokus i koncentraciju na deljenje u međupartnerskim odnosima, vreme je za bliskost, u svakom smsilu.

Pun Mesec u Devici donosi porast samopuzdanja, specijalno u komunikaciji i odnosima, a usput su moguća kraća, neplanirana, putovanja.

Lav

Lavovima će februar biti mesec proboja i prvog suočavanja sa preprekama koje su pred njima.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku donosi velike promene i proboje na polju emotivnih partnerstava i poslovnih ambicija. Prisustvo Marsa i Jupitera u ovim planetarnim pomeranjima samo naglašavaju hrabrost i dodaju prilike za proboj na emotivnom i poslovnom frontu. Lavovima je sada zadatak da se odreknu ega koji im generalno ruši sve dobre poduhvate, dok se prilagođavaju svim situacijama.

Mlad Mesec u Vodoliji će naglasiti polje partnerstva pa ovo može biti polazna tačka za buduće usklađivanje. Partnerstvo je potrebno gledati kao prijateljsko okruženje, a ne bojno polje. Početak mesec upravo naglašava ovo, pa su mogući nagli ulasci u odnose koji će biti i ozbiljni i turbulentni. U periodu od 4. do 10. februara su moguća ljubavna iznenađenja.

Venera u Vodoliji u kvadratu sa Marsom (19. februar) ponovo stavlja u foksu emotivne i seksualne odnose. Ukoliko u ovom momentu eskalira ljutnja, da znate da potiskujete ogromnu seksualnu energiju koja traži izlaz. Izbegavajte spuštanje standarda, u ovom slučaju.

Retrogradni Merkur u Vodolji će vratiti neke bivše u vaše okruženje, što može samo pojačati iritaciju i nestabilnost specijalno u domenu samopouzdanja. Ovo svakako nije poziv da se vratite u odnose koji vam ne prijaju, već samo da usporite i iskomunicirate sve što niste do sada.

Pun Mesec u Devici stavlja fokus na sređivnje finansija i zarade. Ovo može biti prilika za nov posao ili neku novu priliku za dodatnu zaradu.

Devica

Najbitniji tranzit ovog meseca za Device je kretanje Merkura u Vodoliji iz retrogradnog hoda, i to po kući zdravlja, posla i svakodnevnice. Sve do 21. februara, pripadnici ovog znaka će biti primorani da se disciplinuju u to u odnosu na druge i sebe.

Prva stavka je odnos sa saradnicima, a potom na red će doći i odnos prema svakodnevnoj rutini i zdravlju. Veliki izazovi su pred ovim znakom u februaru, jer će Merkur u toku meseca ipak biti aspektovan od strane Saturna u Vodoliji i Urana u Biku. Potrebno je doneti pravu odluku pod velikim pritiskom. Biće napada od strane nadređenih, ali i od strane klijenata, te rešavajte sporne probleme odmah, ne ostavljate ih za mart.

Promene koje donose Mars i Uran u Biku idu na ruku Devicama. Obe planete u Biku dozvoljavaju lakše sprovođenje promena u polju realizacije posla.

Kvadrat Venere u Vodoliji i Marsa u Biku može izazvati neke ljubavne probleme zbog nemogućnosti usklađivanja posla sa zadovoljstvom, ali može doneti i neku tajnu strastvenu vezu, u svakom slučaju ova prolazna napetost može i biti dobra, jer će ukazati na sve problematične tačke odnosa.

Mlad Mesec u Vodolji naglašava polje zdravlja, uz Saturn u ovom znaku, fokus će biti na promeni navika i to u domenu mentalnog zdravlja. Mogući su usponi i padovi raspoloženja i to na svakodnevnom nivou.

Pun Mesec u Devici postavlja partnerske odnose u prvi plan. Potrebno je odarabti prioritete i na njima insistirati, što svakako može dovesti do poboljšanja u kvalitetu u samim vezama.

Vaga

Vagama, kao i ostalim vazdušnim znakovima, prisustvo Saturna i Jupitera u Vodoliji izuzetno prija. Saturn podržava stabilnost i strpljivost, dok Jupiter i ovog meseca, donosi niz mogućnosti i pozitivnih ishoda.

Vagama se sve planete u Vodoliji smeštaju u priorodnu petu kuću, kuću zabave, veza i putovanja. Ulazak Venere u ovaj znak pojačaće samopuzdanje i spremnost da se uhvate u koštac sa ličnim i društvenim promenama. Ovo će biti mesec druženja, razgovora i planiranja. Mlad Mesec u Vodoliji će samo naglasiti povratak nekih nedoumica ili nesigurnost, ali pronalazak skrivenih ili izgubljenih stvari. neki problemi iz januara će se ponoviti, specijalno oni koji su se odigrali između 13. i 22. u prethodnom mesecu.

Saturn i Jupiter u Vodoliji će i u narednim mesecima podržavati stabilnost i ekspanziju, pa su za neke pripadnike znaka moguće i lepe vesti po pitanju potomstva ili novih ljubavnih veza.

Uranov kvadrat prema Saturnu donosi ozbiljan proboj na polju dugovanja i lakog trošenja novca na lična zadovoljstva. Negde mora da se izbalansira cela situacija inače će biti gubitaka zbog preteranog opuštanja.

Mars će tokom celog meseca biti u Biku i zbog toga će se mnoge Vage zamerati partnerima, najviše zbog inertnosti i okrenutosti ka hedonizmu. Kvadrat između Marsa i Venere, oko 20. februara, donosi proboj strasti i konačni obračun, nakon čega će sve biti mnogo jasnije. Biće potrebno i udaljiti se malo, čisto dok se oluja smiri.

Pun Mesec u Devici stavlja naglasak na kuću tajni i mentalnog zdravlja, pa iskoristite ovu lunaciju „da počistite“ podsvest.

Škorpija

Škorpije, kao i ostali fiksni znakovi žestoko trpe Saturna u Vodoliji i Urana u Biku, a otkako je tu i Mars, nervoza ne jenjava.

Uran i Mars u Biku teraju pripadnike ovog znaka da se osećaju kao da vise sa litice. Konstantno nepredvidiva i stresna stanja, često Škorpije natera na povlačenje što ovaj put neće biti moguće. Potrebno je da se prihvate neminovne promene i preuzme inicijativa u rešavanju kako pitanja kuće i doma, ali i partnerskih odnosa. Mnogi poslovi ili ideje neće biti moguće za realizaciju odmah, te su strpljenje i prilagodljivost sada vrline koje je potrebno razvijati.

Saturn u Vodoliji je napao kuću doma i porodice, te je označio dvoipogodišji ciklus tokom kojeg će morati da se preuzme ozbiljna odgovornost. Ovaj tranzit zahteva težak rad i odricanje od egositičnih rešenja, dok buntovništvo i negodovanje ostavite za neko drugo vreme. Postoji velika opasnost da će se ljudi udaljavati od vas jer ne pokazujete dovoljno asertivnost ili razumevanja.

Mlad Mesec u Vodoliji će naglasiti potrebe članove porodice, ali i vas, da napravite neke izmene ili planove. Prisustvo retro Merkura u Vodoliji u ovoj kući može doneti iznenadne troškove zbog kvarova, kašnjenja, nervoze ili nesporazuma, pa je potrebno maksimalno upsoriti, kako u komunikaciji tako u naglim i nepromišljenim akcijama.

Pun Mesec u Devici donosi malo olakšanja i lakšu atmosferu. Ljubavne i intimne veze će najviše profitirati pod ovom lunacijim, jer će konačno biti izbalansirana energija potreba i mogućnosti.

Strelac

Strelčevi su konačno odahnuli i uspeli da se malo dovedu u red u proteklih mesec dana, iako su i na njih delova globalna dešavanja.
Gomilanje planeta u Vodoliji za Strelčeve je takoreći melem na ranu, nakon teškog i napornog hoda planeta u Jarcu koje su donele dosta problema, specijalno na polju finansija.

Mnoštvo i skup planeta u Vodoljiji će pojačati potrebu da se komunicira više, sprema se na neka kraća putovanja, ali i da se uspostave bitni kontakti. Retrogradni Merkur stavlja naglasak na emotivne odnose i zbog ovog tranzita može doći do nesporazuma, konflikata i svađa. Biće udaljavanja, ali i približavanja, specijalno kada se Venera u Vodoliji bude susrela sa Marsom u Biku iz kvadrata. Ovaj aspekt može dodati ulje na vatru već posvađanima, a onima koji nisu u vezi, donosi i osobu iz bližeg okruženja.

Takođe sukob Marsa u Biku i Venere u Vodoliji donosi i nesporazume na poslu, pa će to zahtevati i trpljenje.

Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku može pomalo uznemiriti neke planove ili ih odložiti. Biće zahvaćena polja posla i komunikacije, a pod ovim aspektom moguća su i preseljenja ili neki rizičniji poslovi.

Strelčevima će poprilično prijati aspekti u februaru, pa bi bilo dobro da se tokom ovog meseca pripreme za naredne poduhvate i spremno dočekaju mart, kada će morati da zasuču rukave i porade malo na emotivnim odnosima.

Pun Mesec u Devici će napraviti klackalicu između karijere i porodice. Moraćete da se odlučite šta vam je bitnije, dok vas obuzima neverovatna lenjost da se makar malo pomerite iz mrtve tačke.

Jarac

Saturn kao vladar Jarca je prešao u progresivnu Vodoliju i dešava se ono što Jarčevi baš ne vole – funkcionisanje bez plana i rešavanje problema u hodu.

Lekcija za februar će biti u domenu flaksibilnosti, specijalno kada je novac u pitanju. Grade se nove strukture, pa sve staro postaje neupotrebljivo.
Kvadrat Saturna u Vodoliji i Urana u Biku snažno će pokrenuti napredak, uz puno prepreka i zaustavljanja. Jarčevima je teško da poveruju u pozitivne promene i sve dok se sami u to ne uvere, neće se ni smiriti.

Mlad Mesec u Vodoliji može doneti nekog neobičnog i interesantnog u život slobodnih Jarčeva, dok zauzeti moraju da prihvate da se odnosi menjaju i da se ide dalje, ma koliko strašno bilo ostaviti poznato i prihvatljivo iz sebe.

Retrogradni Merkur pojačava napetost, specijalno na polju posla i zdravlja, te će biti možda nekih povrataka na stara radna mesta ili otkrića koje je potrebno detaljno proučiti. U svakom slučaju, istina neće biti zapostavljena.

Jupiter i Venera će obradovati kuću novca, pa će biti i nekih iznandnih dobitaka i zarada, samo pripazite kako ih trošite, retro Merkur može sve da odnese. Saturn će snažno aspektovati Veneru početkom meseca, te su moguće iznenadne privlačnosti koje vode u neke tajne odnose ili bar kratku avanturu.

Pun Mesec u Devici stavlja naglasak na polje komunikacije i polje planova. Ova lunacija daje mogućnost opuštanja i relaksacije, uz obavezno dovođenje u red vaših planova i želja, jer budućnost je tu, nema više čekanja.

Vodolija

Vodolije su trenutno pomalo ćutljive, ali i nepredvidljive. Saturn u Vodoliji opominje da je vreme da se preuzme odgovornost i ne izbegava nijedna obaveza. Veliki tovar obaveza i svakodnevni pritisak olakšava Jupiter koji daje nadu, ali i šanse da se napreduje dalje, specijalno u domenu karijere i novca.

Dva vladara Vodolije biće u sukobu tokom cele godine, ali će sedamanaestog februara napraviti prvi proboj ka ličnoj promeni. Impulsivnost sada zaposeda svaku Vodoliju, zbog čega je sve manje i manje strpljenja za pojedince. Uranu se u januaru pridružio Mars u Biku i zbog toga ne uspeva nijedan plan niti se bilo koji dogovor poštuje jer se konjukcija ove dve planete odigrala u trećem polju, polju komunikacije. Sada se rađaju ideje i planovi, koji će biti sprovedeni tokom cele godine.

Promene koje nailaze pripadnici ovog znaka lako podnose, jer su i po prirodi fleksibilni, mada planete iz Bika ne dozvoljavaju mir. Mnogi će se preseliti, odseliti možda dalje, napraviti nove životne priče, a svakako će pod retro Merkurom izleteti mnogo brilijantnih ideja koje će biti implementirane veoma brzo.

Kvadrat Merkura i Marsa (oko 10. februara) može pojačati impulsivnost, specijalno u bliskim porodičnim odnosima.

Venerini i Jupiterovi aspekti smanjuju nivo stresa, a kvadrat Marsa i Venere u trećoj dekadi meseca može uznemiriti emotivne odnose do tačke pucanja.

Mlad Mesec u Vodoliji okreće fokus ka pripadnicima ovog znaka, te će se razmatrati i razmišljati o novinama, egu i onome što je bitno za budućnost. Lunacija unosi pozitivnu energiju i oslobađa stega i pravila. Retro Merkur u ovoj lunaciji poziva na usporavanje i taktično planiranje.

Pun Mesec u Devici će zatvoriti priču i finansijama i započeti nov ciklus tokom kog će se zahtevati bolja organizacija i bolje planiranje troškova.

Ribe

Mesec februar će mnoge pripadnike znaka Ribe oterati daleko od ljudi i dešavanja, jer će zbog prisustva planeta u Vodoliji tražiti mir i tišinu.
Ulazak Saturna u Vodoliju i prelazak u dvanaesto prirodno polje može izazvati niz problema na poslovnom planu, jer ovaj tranzit traži fokus na podsvesno i rad na unutrašnjim, mentalnim procesima.

Uran i Mars u Biku su naglasili polje putovanja, komunikacije i prenosa informacija, pa je sasvim izvesno da oprez u saobraćaju, ali i verbalnoj komunikaciji, mora postojati non stop.

Kvadrat Urana i Saturna će biti početak ka strukturnim promenama ličnosti, načina razmišljanja, ali i odnosa prema životu generalno. Teško će biti sprovesti sve, a najbitnije da se ne odustaje.

Retrogradni Merkur će razbuditi uspavane Ribe, pa će biti besanih noći tokom kojih će se smenjivati nervoza i ideali. Merkur će takođe uznemiriti međupartnersku komunikaciju i odnos, ali tu će biti Venera i Jupiter, pa će situacija biti podnošljivija.

Kvadrat Marsa i Venere će potencijalno napraviti jaz u emotivnim odnosim, specijalno onim tek započetim početkom meseca, pa bi bilo dobro ne juriti i smiriti impulsivnost. Slobodnim Ribama ovaj aspekt donosi kratku aferu ili skrivene seksualne tenzije.

Kompromis će naglasiti Pun Mesec u Devici koji stavlja fokus na partnerske odnose, a koji isto tako donosi i smirivanje bure i tenzije.

Više o horoskopu na Instagram stranici @astrovenusbykat

Komentari

Vaš komentar