Mesečni horoskop za april

Podeli:
Horoskop
Izvor: Shutterstock

Iza se sebe smo ostavili pomalo uspavan mart koji nas je iznenadio sa vremenskim uslovima, ne tako tipičnim za početak proleća. Razlog ovome leži u činjenici da su znak Ribe dominirale tokom trećeg meseca u godini, a na koncu istog je bio i Merkur u istom znaku koji generalno donosi vlažno i hladnije vreme.

April započinjemo prikupljanjem planeta u znaku Ovna, te ćemo već četvrtog pozdraviti ulazak Merkura u ovaj znak u kojem će boraviti samo petnaest dana. Već 19. aprila prelazi u telesni znak Bika i samim tim ulazi u napetije aspekte.

Merkur će tokom boravka u Ovnu biti deo Mladog Meseca 12. aprila, a pred ulazak u znak Bika napraviće harmoničan aspekt sa Marsom u Blizancima. Takođe, primaće pozitivne aspekte od strane Jupitera i saturna u Vodoliji.

Vladar komunikacije će tokom svog boravka u Ovnu pojačati protok informacija, iznedriće mnoštvo brzih i novih planova, ali će i izmiriti na brzinu zaraćene strane. Merkur u Ovnu će značajno pomoći onima koji nešto uče, polažu i spremaju, jer će upijanje znanja sada biti pod vođstvom Marsa, te ćemo ubrzano, takoreći fotografski pamtiti.

Kada na nebu Mars i Merkur zamene mesta (po vladarstvu) onda možemo da očekujemo harmoničnu saradnju u poljima kojima vladaju u ličnom horoskopu. Generalno nas očekuje okretanje ka idejama i realizaciji mnogih zaustavljenih planova. Suštinski, sada sejemo ono što želimo da izraste.

Kada se bude desio prelaz u znak Bika, Merkur će usporiti sam po sebi. Na svom putu u znaku Bika (do kraja aprila) napraviće samo dva aspekta. Prvi je konjukcija sa Venerom i Uranom, a drugi je kvadrat sa Saturnom u Vodoliji. Konjukcja sa Venerom donosi lepe momente i prijatne razgovore, a u Biku često i poklone. Ovaj aspekt će trajati jedan dan (20. april) i to baš kada Sunce menja znak.

Sukob Merkura u Biku i Saturna u Vodoliji, ali i dodir sa uranom u Biku (od 23. do 26. aprila) može postaviti prepreku u domenu putovanja, pregovora i organizacije, a kako će vladari ovog aspekta (Uran i Venera u Biku) biti u konjukciji očekuju nas iznenadni preokreti i pobune, zbog pojačnog pritiska (23. april). Takođe, u ovom periodu su moguće nagle odluke i bitni preokreti.

Venera će se već na samom strartu meseca udaljiti od Sunca i krenuće ka harmoničnom aspektu sa Marsom u Blizancima koji će trajati sve do osmog aprila. Dobar aspekt planeta ljubavi i seksa najavljuje nekoliko dana sreće i mira među zaljubljenima i onima u dužim vezama. Venera u Ovnu osvaja i nesutrašivo hita ka svom cilju, a Mars u Blizancima uvek može da ponudi brzu i kraću zabavnu avanturu koja će popraviti ono što je u prethodnom periodu bilo narušeno.

Do kraja meseca Venera će preći u znak Bika (odmah nakon Mladog Meseca u Ovnu, 14. aprila) gde je svoj na svome. Kada Venera pređe u znak kojim vlada, u ovom slučaju je to Bik, uvek ćemo imati više pogodnosti nego loših manifestacija astrološke pozicije. Vladarka ljubavi i uživanja će se potpuno opustiti tokom boravka u Biku, te ćemo biti skloniji jelu i piću, dok ćemo novac trošiti na luksuzarije.

Lakoća telesnog pokazivanja ljubavi je upravo svojstvena znaku Bika i Venere u ovom znaku, te možemo očekivati dosta lepih momenata sa partnerima i prijateljima. Kvadrat Venere u Biku i saturna u Vodoliji možemo okarakterisati kao prekretnicu u emotivnim odnosima (egzaktan je 25. aprila). Sukob planete odgovornosti i planete ljubavi upravo priča o ozbiljnijem shvatanju prirode odnosa, prema drugima i prema novcu. Ovo će biti jedan od prvih testova za sve nove veze, dok će za one koji su u dužim odnosima ukazati na ono što mora da doživi promenu.

Mars u Blizancima nastavlja svoj put kroz ovaj znak u kojem će boraviti do 23. aprila nakon čega prelazi u znak svog pada, znak Raka. Dok se ne bude desio ovaj prelaz. Mars će napraviti samo napet aspekte sa Jupiterom u Vodoliji i  Neptunom u Ribama (10. aprila) koji donose kombinaciju pomalo kukavičkog ponašanja, povlačenje (muškarci specijalno), ali i borbu za istinu (Mars u Blizacima mora sve da sazna i to brzo).

Kada bude prešao u Raka, Mars će imati tendenciju da skriva svoja prava osećanja i potrebe, te će mnogi biti prisiljeni na iskrenost. Mars u Raku je u padu, što samo znači da ne pokazuje tipično marsovsko ponašanje već pasivno agresivno ispoljavanje svih emocija. Ovo će biti period (skoro do kraja juna) kada će se najviše sukoba odvijati unutar porodice, specjalno među decom.

Sunce će odmah na početku meseca napraviti harmoničan aspekt sa Saturnom, te ćemo biti sasvim sigurni u sebe, a imaćemo i odobrenje  autoriteta za bilo koje naume. Do kraja znaka Sunce u Ovnu pravi harmoničan aspekt i prema Jupiteru, pa možemo očekivati neke dobitke i srećne okolnosti. Ovaj aspekt favorizuje putovanja i laku saradnju, a često je i zaslužan za iznenadne srećne okolnosti (od 11. do 18. aprila).

Pre nego što bude promenilo znak, Sunce će napraviti teži aspekt prema Plutonu (16. i 17. april) na kraju Jarca, te ovo može biti priča o testiranju snage i izdržljivosti. Kvadrat Sunca i Plutona pojačava opasnost od nasilnog sprovođenja nečije volje, ali i testira moć i silu, pa je potrebno u ovom peridu inisitirati na balansu i ponašanju koje ne ugrožava nikoga.

Od lunacija, ovog meseca ćemo imati Mlad Mesec u Ovnu (12. aprila) i Pun Mesec u Biku (27. aprila).

Mlad Mesec u Ovnu će otvara vrata etuzijazmu i predstavlja nov početak i povećanje samopuzdanja. Od ove lunacije krećemo da realizujemo neke planove koji su zaostali u prošlosti.

Pun Mesec u Škorpiji će naglasiti potrebu za materijalnim i fizičkim, dok ćemo biti rastrzani između lenjosti i obaveza. Ova lunacija predstvlja presek tj. finale prethodnog perioda.

Ovan

Ovnovi ovog meseca dodaju samo gas u već postojećoj atmosferi. Grupisanje planeta u znaku Ovna samo će pojačati hrabrost i odlučnost pripadnika ovog znaka. Prisustvo ličnih planeta (Sunce, Venera i  Merkur) u prvom priordnom polju ukazuje da će mnogi Ovnovi pokazati sebičnost i samoživost u partnerskim odnosima. Ublažavanje ovog ponašanja donosi harmoničan aspekt između Marsa i Venere, dok će Merkur tražiti mnogo više fizičke aktivnosti.

Aspekti Marsa sa Neptunom i Jupiterom će izazivati ogovaranja, doneće potencijalno sumnjive poslove, ali i neki uspeh kroz saradnju sa prijateljima ili poslovnim saradnicima. Takođe, ovi aspekti mogu ukazati na planiranje putovanja ili dobitke kroz neke bliske odnose.

Sunce i Venera u napetom aspektu prema Plutonu će posebno izazvati pripadnika poslednje dekade Ovna. Ovo su igre moći u partnerskim odnosima, ali i opasna sukobljavanja zbog statusa. Mnogi će biti pogođeni nekim naredbama na poslu i zahtevima partnera, što može izazvati burne reakcije kod mnogih Ovnova.
Mlad Mesec u Ovnu predstavlja polaznu tačku za neke hrabre poteze, specijalno u domenu emotivnih odnosa. Moguća je razdražljivost i promeljivost, koja će biti praćena nekim burnijim i pomalo razmaženim reakcijama.

Prelazak Marsa u znak Raka za Ovnove će predstaviti povlačenje u intimu svog doma, ali i potrebu da se izvrše neke popravke ili renoviranja. Promenljivost u raspoloženju može izazvati česte rasprave i tenzije, specijalno ako postoje neka pitanja iz prošlosti. Ovo će biti dobro vreme za osluškivanje sopstvenih emocija i za balans između obaveza na poslu i u kući.

Pregrupisavanje planeta u Biku donosi okretanje ka zaradi i udovoljavanju sopstvenih želja. Prelazak Venere i Merkura u znak Bika, Ovnovima donose bitne intimne razgovore, ali i otvaranje prema partnerima. Kvadrat sa Saturnom će umešati i posao u ovu priču, pa može doći do neslaganja baš zbog ograničenja na polju prepuštanja i uživanja.

Pun Mesec u Škorpiji za Ovnove će biti tačka preokreta u domenu zarade i štednje. Moguće je okretanje lista zarad boljeg materijalnog stanja, a neke realizacije želja moraće da sačekaju. Ova lunacija specijalno naglašava strah od intimnih odnosa.

Bik

Nakon što su se Sunce i Venera sakrili u vašu prirodnu dvanestu kuću, tu će se ubrzo naći i Merkur. Ovo je slika tajnih planova, ali i skrivanja od drugih. Kako je dvanaesta kuća naše skrovito mesto, ali i mesto naših ličnih sabotaža, možemo reći da će mnogi Bikovi morati da reše neke zaostale loše navike u ponašanju.

Takmičarski duh ili neki potisnuti bes sada isplivavaju u vidu nekih nesvesnih i nekontrolisanih emotivnih izliva. Takođe, prisustvo planeta u poslednjoj kući horoskopa ukazuje na malo slabije zdravlje i lošiji san, te je potrebno raditi na svim unutrašnjim problemima.

Vladarka Bika, Venera, će primati isključivo harmonične aspekte pa je sve do poslednje dekade izuzetno povoljno vreme za bilo koje odluke, poteze i pregovore na poslovnom, ali emotivnom planu.

Drugi deo meseca nije tragičan, ali će zahtevati od Bikova odgovornije i fleksibilnije ponašanje. Mnogi će se prolepšati i dobiti željenu pažnju, a slobodni mogu da očekuju neku iznenadnu ljubav koja će svakako postaviti i neke prepreke. Upravo je taj momenat bitan za promene u koje su Bikovi ušli već krajem decembra, pa će sada biti testova prilagodljivosti i odgovornosti.

Napeti aspekt Venere u Ovnu sa Pluton u Jarcu može izazvati gubitke ili opsesivne potrebe za dominacijom, ali svejedno kakva god situacija bude bila, dispozitori Mars u Blizancima i Jupiter u Vodoliji obećavaju neke srećne okolnosti i pozitivne ishode.

Kada se Sunce, Venera i Merkur budu preselil u znak Bika započinje prvi test. Uranovi aspekti će mnoge naterati na neke iznenadne poteze, dok će Saturnovi aspekti usporavati i pritiskati. ovo su aspekti prilagođavanja i prihvatanja, te je bitno da se nauči da mnogo toga neće ići glatko, a da dosta toga mora da se žrtvuje. Kada je prisutan Saturn u aspektu prema Suncu, onda pričamo o promeni karaktera kroz menjanje ponašanja.

Saturnov aspekt sa Venerom u Biku mogu doneti neke razlaze, ali i neke izazove za ljubavne parove. Ovo je aspekt čekanja, odugovlačenja, poverenja na daljinu, itd. Krajem meseca potrebno je odstraniti sebičnost i pokušati na taj način izaći iz začaranog kruga nezadovoljstva.

Mars u Raku će napasti treće polje, tj. polje komunikacije. Prisustvo Marsa u znaku svog pada i to u trećem polju izazvaće svađe i to sa najbližim članovima porodica. Ovo je tranzit koji može pokidati neke odnose koji imaju nezavršene konflikte, ali i odnose koji datiraju iz prošlosti. Potreban je oprez u saobraćaju.

Mlad Mesec u Ovnu ukazuje da je vreme da se pokrenete, fizički i psihički. Nova lunacuja vam nudi mogućnost da pametno planirate, ali i pametno delate.

Pun Mesec u Škorpiji donosi pojačanu osetljivost na polju partnerstva. Potrebno je sagledati sve aspekte odnosa i izvući ono najbolje, dok će svi pokušaji da se stigne sve i svuda, biti osujećeni. Biće izražena potreba da se uradi nešto veliko i da se vide rezultati, koji u tom trenutku neće biti veliki, ali će biti bitni.

Blizanci

Sve planete iz znaka Ovna, ako i planete u znaku Vodolije trenutno pomažu Blizancima da se maksimalno opuste. Ovo opuštanje neće dugo trajati, pa će prelazak Sunca, Merkura i Venere u znak Bika povećati potrebu za povlačenjem i sklanjanjem od drugih.

Trigno Jupitera i Marsa, uz prisustvo Merkura u Ovnu koji takođe prima pozitivne aspekte od ove dve planete će u drugoj polovini mesca doneti povećanu hrabrost, aktivnost na mnogim životnim poljima (specijalno ljubavnim) kao i vetar u leđa za bitne odluke. Moguća su kraća putovanja, ubrzano razmišljanje, nova poznanstva i realizacije nekih poslova.

Ljubavni život će biti obojen potrebom da se napravi međuprostor između partnera. Sredina meseca je idealna za bitne dogovore, lepe trenutke, kao i planove za budućnost. Zauzeti će biti okupirani sopstvenim potrebama i delovaće pomalo sebično u odnosu na partnere, što može rezultirati nekim udaljavanjem već na kraju meseca. Slobodni mogu da očekuju dobru priliku da se zaljube i to već početkom meseca, dok će druga polovina potencijalno doneti neke tajne odnose ili razočarenje zbog manjka samopuzdanja druge strane.

Merkur u Biku u konkukciji sa Suncem i Uranom donosi iznenadne događaje, nagle odluke i neke troškove zarad nekog ličnog zadovoljstva. Takođe, ovo može biti period pojačane intuicije, baš zbog prisustva Urana u dvanaestom, prirodnom polju, dok će Sunce i Merkur samo pojačati razmišljanje i rađanje dobrih ideja koje se vezuju za budućnost.

Mars u Raku će napasti drugo prirodno polje i to samo upozorava da će troškovi mnogih Blizanaca porasti. Ovo su dugovi koji sada dolaze na naplatu, pa je potrebno kontrolisati sve. Takođe, Marsovo prisustvo u ovom polju snižava samopuzdanje i tera na skrivanje i potiskivanje emocija, dok će se izlaz tražiti u hrani i piću.

Mlad Mesec u Ovnu će doneti odlučnost, ali i lepe momente sa prijatejima. Ovo može biti trenutak kada će pripadnici ovog znaka ozvaničiti neke bitne odluke ili bar postaviti bitne ciljeve. Isto tako ova lunacija će otvoriti mogućnost za nove ljubavi i veze.

Pun Mesec u Škorpiji izaziva nervozu i nemogućnost opuštanja, te će zbog ovoga mnogi biti smanjenih kapaicteta za svoju najbližu okolinu. Lunacija se odigrava u prirodnom šestom polju pa su potrebna prilagođavanja u domenu svakodnevnice, posla i saradnje sa drugima.

Rak

Prvi deo aprila i koncnetracija planeta u znaku Ovna Rakovima će doneti mnogo posla i mnogo obaveza. Borba između konstatnog umora i brzine kojom moraju da reše sve deluje iscrpljujuće. Venera u Ovnu ne prija Rakovima, te će do 14. aprila konstatnto voditi borbu sa lenjošću i motivacijom kako bi nastavili dalje. Autoriteti testiraju rakovske ciljeve postavljajući pred njih još veće izazove.

Sekstil Merkura sa Marsom u Blizancima i Jupiterom u Vodoliji donosi dosta uspeha i laganijih rešenja u domenu lične nesigurnosti i nekih kriza na radnom mestu.
Mlad Mesec u Ovnu donosi sveži početak na polju karijere i ličnog angažovanja, te će prelaz Marsa u znaku Raka samo će ubrzati ovaj proces, uz mogućnost preteranog iscrpljivanja, osetljivosti i naglašenih potisnutih emocija. Period, tokom kojeg će Mars boraviti u prvom prirodnom polju, će biti dvojak. S jedne strane će se javljati snažna potreba za samosažaljenjem, dok će se s druge strane biti jaka želja za nekom vrstom pobede, specijalno u partnerskim odnosima.

Takođe, prisustvo Marsa u ovom znaku, Rakovima donosi nesuglasice i rasprave u emotivnim, ali i poslovnim partnerstvima.

Druga polovina meseca je rezervisana za planete u znaku Bika, što Rakovima poprilično odgovara. Sunce, Venera i Merkur obasjaće jedanaesto prirodno polje i samim tim doneti niz dobrih mogućnosti i malo opuštanja. Prisustvo Urana u Biku među ovim planetama bi mogao da aktivira društveni i ljubavni život i to iznenada. Pozitivno razmišljanje može biti umanjeno zbog Saturnovih kavdrata prema Suncu i Veneri u Biku, pa će na kraju mesca biti potrebno da se donesu trezvene i racionalne odluke, bez uplitanja prenaglašenih emocija.

Slobodni pripadnici znaka mogu očekivati sve samo ne predvidljive partnere, dok će zauzeti morati poprilično da balansiraju, specijalno kada Mars uđe u znak Raka.

Pun Mesec u Škorpiji izbacuje peto prirodno polje u prvi plan. Ovo može biti priča o jakom samopuzdanju, intutivnim reakcijama, ali i jasnijim planovima za budućnost. Moguća su okončanja nekih odnosa, zbog preterane ljubomore i posesivnosti.

Lav

Lavovo su već neko vreme na velikim testovima snage i izdržljivosti, kako uma, tako i tela.

Planete u znaku Ovna okreću pripadnike ovog znaka ka planiranju i ubrzanju na polju učenja  i savladavanja nekih bitnih životnih pitanja. Dobri aspekti Saturna i Merkura, kao i Marsa i Jupitera mogu ublažiti pretrano sagorevanje i useriti ka bitnim temama.

Druga polovina meseca i prisustvo planeta u znaku Bika pojačaće ambicije, ali i doneti neke lepe vesti, iznenadne preokrete, kao i nove prilike za napredovanje u poslu.
Slobodni pripadnici znaka mogu da očekuju neke iznenadne susrete i to već u pretposlednjoj nedelji aprila, dok će zauzeti biti okrenuti ka promenama unutar odnosa, tj želeće da više od ovoga što je bilo do sada. Fleksibilnost i nesebičnost će biti ključ za uspešne odnose tokom aprila.

Kvadrat Saturna u Vodoliji prema planetama u Biku, specijalno Suncu, zahtevaće od Lavova da se prilagode i prihvate neke okolnosti koje im se neće dopasti. Biće najugroženije polje posla i karijere, pa bi bilo dobro birati reči u komunikaciji sa nadređenima ili klijentima.

Potrebno je koncentrisati se na najbitnije ciljeve i osobe, bez preteranog detaljisanja. Saturnovi aspekti sada isteruju na površinu sve manjkavosti emotivnih odnosa, pa dokle god lekcije ne budu naučene, postojaće prepreka i osećaj nedovoljnosti.

Uran u Biku u aspektima prema Suncu, Veneri i Merkuru u Biku će uneti malo nemira ili bar ojačati tvrdoglavost, dok će glasnije i upečatljivije ponašanje biti posledica ogromnog pritiska.

Maes u Raku će pritiskati i gurati Lavove da se povuku, ako ništa bar u domenu ispoljavanja nezadovoljstva. Što potiskivanje bude jače, to će tenzija biti veća. Preporuka je da se ovo kompezuje jakim fizičkim iscrpljivanjem ili direktnom konfrotacijom sa ličnim sabotažama.

Mlad Mesec u Ovnu naglašava priorodno deveto polje, što će samo ubrzati pravljenje planova, kraća putovanja i moguće zarade.

Pun Mesec u Škorpiji će sigurno pojačati tenzije u domu i porodici, zbog rastrzanosti i velike iscrpljenosti. Ovde su mogući obračunu sa pojedinim članovima porodice zbog nečijeg sebičnog ponašanja.

Devica

Ovnovski uticaj tokom aprila Devicama donosi želju da se promene u domenu zdravlja, rutine i definisanja poslovnih ciljeva. Merkur u Ovnu u pozitivnim aspketima prema Mars u Blizancima i Jupiteru u Vodoliji sredinom meseca donosi pozitivne vesti baš u vezi sa poslom, ali i na polju emotivnih odnosa.

Mars u Blizancima u aspektu sa Neptunom može izazvati sumnju u partnerske odnose ili poljuljati samopuzdanje i to zbog manjka  međusobnog poverenja.
Dosta toga će ostati u tajnosti i skriveno sve dok planete ne pređu u znak Bika u drugoj polovini meseca. Ovaj prelaz će dosta pomoći Devicama u realizacijama planiranog, ali i u domenu opuštanja.

Sunce i Merkur u Biku u dodiru sa Uranom će iznedada doneti potencijalne nove saradnike ili poslove koji neće biti tako predvidljivi. Devicama će se pojaviti snažan poriv da se ne robuje rutini, dok će istovremeno lako prihvatati promene koje će se samo redati.

Saturnovi kvadrati prema plantema u Biku utiču na polje planova i putovanja, ali i na polja podsvesti, pa će sve prepreke biti vezane za lične doživljaje i napore da se dobije nečija podrška.

Mars u Raku će aspektovati priorodno jedanaesto polje što može doneti razbijanje nekog kruga prijatelja ili pojavljivanje nekoga iz prošlosti sa kim postoje nerazjašnjeni računi. Takođe, ovaj  tranzit iziskuje mnogo veći napor u domenu saradnje unutar grupe.

Mlad Mesec u Ovnu stavlja naglasak na polje dugovanja, seksa i bliskosti. Pod uticajem ove lunacije nešto novo i brzo moglo bi da promeni tok funksionisanja pripadnika ovog znaka. Pojavljuje se šansa da se mnogo toga ostavi iza sebe i krene u nove priče.

Pun Mesec u Škorpiji stavlja naglasak na komunikaciju koja u ovom periodu može biti nagla i puna pasivne agresije. Ovo specijalno može da se odrazi na najbliže emotivne odnose kao i na odnose u porodici.

Vaga

Možemo reći da Vagam najviše odgovaraju trenutne promene na nebu, specijlno u aprilu. Tokom trajanja tranzita planeta kroz znak Ovna, Vage će se najviše okretati partnerskim odnosima. Dobri aspekti između Saturna i Venere na samom početku meseca pojačavaju stabilnost i nude dobru priliku da se umire neki problemi koji su se nagomilali.

Merkurovi pozitivni aspekti tokom prve polovine meseca će Vagama doneti odlično raspoloženje, priliku za dobru zaradu, ali i neke nove ljubavi.

Mlad Mesec u Ovnu će označiti novu fazu u ljubavnim odnosima, ali i otvoriti vrata entuzijzmu i pozitivnom pogledu na ljubav. Takođe, ovo može biti vreme kada će mnoge slobodne Vage ući i nov i interesantan odnos.

Prelazak planeta u znak Bika bi mogao da poboljša ili pogorša materijalno stanje. Za Vage bi ovaj period mogao biti tačka spoticanja ukoliko imaju u planu neke kupovine ili nepotrebne troškove, pa je potreban oprez tokom celog meseca.

Kvadrat Saturna prema planetama u Biku može doneti zahlađenje u emotivnim odnsima i prebacivanje na neki viši nivo, specijalno ako bude problem u vezi sa seksom i intimnošću.

Takođe Uranovi aspekti u ovom slučaju pojačavaju potrebu za nekim neobičnijim i drugačijim momentima koje mogu biti posledica preterane dosade koja je usledila u prethodnom periodu.

Biće dosta strasti i lenčarenja, što nije čudno za Vage, samo je bitno u narednom periodu da se ne preteruje sa opuštanjem.

Mars u Raku deluje nepovoljno na pripadnike ovog vazdušnog znaka. Njegov tranzit će pritiskati polje karijere i statusa, te će svaki zadatak biti teži ili komplikovaniji. U suštini, ovo je tranzit koji će izazvati sukobe zbog preterane želje da se do uspeha dođe preko nekog drugog. Mogući su uskobi sa bračnim partnerima, ali i sa pretpostavljenima.

Pun Mesec u Škorpiji stavlja naglasak na finansije, osećaj sigurnosti, ali i nivo samopuzdanja. Moguće su kulminacije na polju dugovanja, pa će ova lunacija doneti preokret ili bar odluku o promeni navika kada je novac u pitanju.

Škorpija

Planete u Ovnu idu ruku pod ruku sa znakom Škorpije. Pošto će veći deo meseca dominirati marsovska energija, Škorpije imaju odličan period pred sobom da se pozabave svojom zdravljem, navikama i organizacijom svakodnevnice.

Teško je ostvariti diciplinu pod uticajem Ovna, ali tu je Saturn u Vodoliji koji neumoljivo postavlja zamke i usporava progres. Potrebno je kontrolisati impulse i predviđati potencijalne zamke koje dolaze kroz način razmišljanja i komunikaciju.

Prisustvo planeta u Biku, u drugoj polovini meseca, okrenuće pažnju svih Škorpija ka emotivnim i partnerskim odnosima. Sunce, Merkur i Venera u kombinaciji sa Uranom u Biku donose iznenađenja, ali i lepe trenutke sa ljubavnim partnerima. Prisutna je doza nepredvidivosti, što mnoge Škorpije vole, pa će im kraj aprila biti više nego uzbudljiv.

Saturnovi aspekti prema planetama u Biku mogu doneti neke ozbiljnije razgovore ili odluke vezane za budućnost emotivnih i poslovnih odnosa. Potrebno je racionalnije razmišljanje i logički pristup.

Mars u Blizancima tokom većine meseca aspektuje osmo prirodno polje, pa su moguće infekcije, neplanirani troškovi i sumnjivi dogovori. Kada Mars u bude prešao u znak Raka može doći do problema u komunikaciji ili saradnji sa inostranstvom. Takođe, ova pozicija Marsa može lako doneti netrepeljivost prema najbližima i pojačanu agresiju.

Mlad Mesec u Ovnu će naglasiti potrebu da se otpočne neki novi posao ili neka nova rutina, pa će biti izuzetno bitno ne preterivati u zahtevima i očekivanjima, bar ne u početku.

Pun Mesec u Škorpiji donosi kulminaciju na polju partnerskih odnosa. Ovde će biti potrebno prilagođavanje i otklanjanje sumnji u sopstvene kvalitete, kao i razvijanje poverenja u dugoročne emotivne odnose.

Strelac

Planete u znaku Ovna snažno aspektuju Strelčevima peto prirodno polje horoskopa i samim tim su mnogi od njih raspoloženi za opuštanje, druženje i smeh. Ovo bi i bilo lako izvodljivo da se Mars u Blizancima ne nalazi već neko vreme u polju partnerstva, pa samim tim su prisutne tenzije i napadi.

Ovaj tranzit Marsa će tokom većeg dela meseca pojačavati strelčevski otpor i privlačiće mnoge sukobe, specijalno u međupartnerskim odnsima. Nejasnoće i potencijalne zablude biće veoma snažne kada Mars u Blizancima bude u konfliktu sa Neptunom u Ribama. Ovde je jako bitno ne podlezati iracionalnim strahovima i sumnjama.

Druga polovina meseca će preseljnjem Sunca, Merkura i Venere u znak Bika uozbiljiti malo pripadnike ovog znaka. Okrenuće se poslu, zdravijoj ishrani i uvođenju neke nove rutine koju neće odmah moći da sprovedu. Glavna zamka će biti Saturn u Vodoliji koji če postaviti prepreku u vidu obaveza koje su dolagane. Biće potrebno uložiti veći napor kako bi komunikacija bila što jasnija i mirnija.

Uranovi aspekti šestom prirodnom polju mogu doneti nagle promene posla, aktivnije povezvanje sa drugima i malo dinamičniju svakodnevnicu. Ovde nema mesta lakom rešavanju bilo kojih zadataka, već će strelačka fleksibilnost biti najcenjenija osobina u narednom periodu. Takođe zbog Saturnovih i Uranovih aspekta moguća su nagla preseljenja.

Mars u Raku će pritisnuti polje opasnosti, dugovanja, seksa i intime, pa će mnogi konsultovati najbliže povodom nekih bitnih pitanja. Takođe, prisustvo Marsa u ovom polju loše utiče na operacije i povrede, pa je dobro odložiti bilo koju vrstu intervencije bar neko vreme. Troškovi su ovom periodu u porastu.

Mlad Mesec u Ovnu daje veliku mogućnost za započinjanje neke nove veze, neki će imati lepe vesti u vezi sa potomstvom, a drugi će se odlučiti za neku vrstu aktivnog odmora. U svakom slučaju od jedanaestog aprila startuje nov period koji su mnogi Strelčevi očekivali.

Pun Mesec u Škorpiji stavlja naglasak na polje tajni, te tenzija između posla i intimnog života može biti jako izražena. Moguće je skrivanje planova i odluka.

Jarac

Kako su Jarčevi pod direktnim uticajem Saturna, koji je trenutno u Vodoliji i plovi njihovom drugom, prirodnom, kućom, fokus je sve vreme na novcu i zaradi, ali i na izgradnji samopuzdanja.

Planete u Ovnu stavljaju akcenat na polje doma i porodice, te će biti mogućih varnica i tenzija. Mlad Mesec u Ovnu će napraviti odlično tlo za neke novine, koje možda neće biti prijatne za pripadnike ovog znaka, ali će svakako uneti svežinu i entuzijazam naspram ideja o budućnosti. Pod ovim aspektima su moguća preseljenja, radovi unutar doma, popravke i promena dinamike odnosa.

Dobri aspekti Merkura, Venere i Sunca u Ovnu sa Jupiterom i Marsom u Blizancima nude lakši put i neka logična rešenja vezana za zdravlje, posao i lične odnose. Prvi deo meseca bi trebalo da bude lagan onima koji su spremni na promene bez ikakve sujete i arogancije.

Kada se planete budu pomerile u znak Bika, Jarčevima će biti već lakše. Imaće potrebu više da se druže, opuste i uživaju i to samo među onima koji ima ulivaju osećaj sigurnosti.

Napad Saturna u Vodoliji ka Suncu, Merkuru i Veneri u Biku može biti odličan momenat da se probiju neke lične blokade vezane za ljubav i intimu, dok će Uranovi aspekti ovde pokrenuti niz kretivnih rešenja i iznenađenja. Svakako, ovi aspekti mogu narušiti neke emotivne odnose zbog ega i sujete. Ova situacija se drastično pojačava Marsovim prelaskom u znak Raka, pa će tada biti potrebna samokotrola i svesnost o sopstvenim postupcima. Biće dosta izazovno u odnosima sa drugima, specijalno partnerima.

Pun Mesec u Škorpiji naglašava polje budućnosti tj realizacije poslovnih planova, pa su mogući gubici ili razočarenja, samo i isključivo zbog nedovoljnog nagažovanja i lenjosti. Mogući su takođe sukobi sa prijateljima ili lošije funkcionisanje unutar grupe.

Vodolija

Tokom aprila za Vodolije je najbitnije da promene način razmišljanja, poveruju u sopstvene kapacitete i ne padaju na provokacije na poslu.

Planete u Ovnu će naglasiti polje komunikacije, a usled dobrih aspekta prema ovom polju od strane Saturna i Jupitera, svi su izgledi da će Vodolije ostvariti povoljne kontakte i time otvoriti put nekim novim saradnjama. Mars u Blizancima će veći deo meseca pritiskati polje zabave, pa će biti lako izraziti svoje želje i potrebe i to baš kroz verbalne i spisalačke sposobnosti. Moguća su kraća putovanja zarad ličnog uživanja i opuštanja, ali na kratko i uz dosta nervoze. Magnetska privlačnost će krasiti mnoge pripadnike ovog znaka pa su moguće kraće avanture za slobodne Vodolije, a za zauzete zajednički provod.

Prelazak planeta u znak Bika za Vodolije neće biti lagan. Ulazak Sunca, Merkura i Venere u znak Bika u polje doma i porodice će Vodolije na neko vreme udaljiti od svih. Ova planetarna konstalacija ukazuje na opremanje i renoviranje doma uz naglasak na velikim troškovima. Preterivanje je sasvim izvesno i to će biti glavna zamka. Takođe, Saturnovi aspekti prema ovim pozicijama ukazuju na veliki teret koje su Vodolije, htele to ili ne, preuzele na sebe, pa će u ovom periodu (kraj meseca) morati i da pokažu koliko su izdržljive kada stvari ne idu kao podmazane.

Uranovi aspekti i prisustvo u četvrtom, priorodnom, polju mogu doneti neke novine i borbu za razbijanje svake prepreke. Mogući su nagli kvarovi u kuči, gosti, vesti ali i odluke. U ovom periodu je bitno da se izbegne zamka samosažaljenja.

Mars u Raku će napasti šesto, priordno, polje te će biti neminovnih problema sa zdravlje. Kako je Rak znak prošlosti, ali i stomaka, ovo mogu biti neki stari problemi koji se pojavljuju kao posladica stresa i neumerenosti.

Mlad Mesec u Ovnu stavlja naglasak na polje informacija i komunikacije, ali kraćih putovanja. Takođe, zbog ove lunacije su moguće neke dodatne edukacije ili upisivanje kurseva, veština ili jezika.

Pun Mesec u Škorpiji će staviti naglasak na polje karijere. Ovo može ukazati na rastrzanost između ličnih profesionalnih ciljeva i potrebe da se bude više među najbližim članovima porodice. Mnogi će u ovom periodu odlučiti da daju otkaz i da se okrenu nekim drugim profesionalnim mogućnostima.

Ribe

Tokom boravka planeta u znaku Ovna ribe će biti okrenute ka finansijama i planiranju istih. Manjak samopuzdanja može rezultirati traženjem podrške od drugih, specijalno od nadređenih na poslu. Harmonični aspekti Mekura u Ovnu sa Jupiterom u Vodoliji i Marsom u Blizancima stvaraju harmonične odnose kako u ljubavi, tako i među najbližima.

Moguće su povoljne vesti u vezi sa kupovinom ili prodajom, ali je potrebno izbegavati sumnjive poslove oko 10. aprila.

Jupiter je već duže vremena u dvanaestom, prirodnom, polju i zbog toga se mnoge Ribe osećaju kao da imaju neku nevidljivu podršku koja ih čuva. Ovo je samo odraz entuzijazma i vere u bolje sutra koje Ribe nikada ne napuštaju šta god da se dešava.

Saturnova podrška u početku meseca donosi stabilnost u domenu ljubavi, posla, ali i seksa. Harmonične aspekt bi trebalo iskoristiti za završavanje svega bitnog jer druga polovina aprila donosi izazove na polju komunikacije i najbližih odnosa.

Prelazak planeta u znak Bika Ribama će značajno prijati pa će laganije dogovarati, ugovarati, ali i komunicirati sa svima. Ovaj period je odlučan za učenje, ali i za lenjost pa će mnogi podeliti vreme između ove dve aktivnosti.

Saturnovi aspekti prema ovim pozicijama na nebu mogu izazvati sumnju ili nesigurnost kada su misani procesi u pitanju, kao i jake padove samopuzdanja ako se bude tražilo znanje ili neka usluga. Bitno je kloniti se tračeva i neproverenih informacija, a za razbijanje dosade će se pobrinuti Uran u Biku koji neće dozvoliti da bude sve predvidljivo i jednostavno. Ove pozicije loše deluju na koncentraciju, biće rastrzanosti na nekoliko strana, pa je potreban veći oprez u saobraćaju.

Mars u Raku će boraviti u petom, prirodnom polju, te će ovo biti dobra pozicija sa borbu sa sopstvenim manama. Mars u Raku je u pad, te će i svojim prisustvom u polju zabave Ribe okrenuti ka nekim mirnijim i intimnijim druženjima. Sigurnost će se pronalaziti u krugu porodice, mogući su i sukobi unutar iste (najčešće zbog dece ili nečijeg detinjastog ponašanja) jer ovaj Mars krije emocije koje ne može da prihvati.

Mlad Mesec u Ovnu stavlja naglasak na polje novca i zarade, pa ujedinjen sa ostatkom planeta (Sunce, Merkur i Venera) može pričati o nekom novom periodu koji nije nužno loš, ali će zahtevati neke rezove, otplate dugovanja i pažljivija ulaganja.

Pun Mesec u Škorpiji donosi kulminaciju na polju višeg obrazovanja, morala i planova. Ovo mogu biti završeci bitnih poglavlja, kao što su završetak fakulteta ili nekog drugog vida obrazovanja. Takođe, moguća su odlaganja nekih putovanja, pa je u ovom periodu bolje neplanirati nešto što iziskuje dosta rizika.

Više o horoskopu na Instagram stranici @astrovenusbykat

Komentari

Vaš komentar