Marina Radulović, jedina žena morski skiper u Srbiji: Ljubav na prvi talas

Lifestyle 16. maj. 202114:236 komentara
Podeli:
Izvor: Anadolija/Vladimir Jovanović

Marina Radulović jedina je žena morski kapetan broda u Srbiji. Ona ima dozvolu da upravlja jedrilicom ili jahtom na motorni pogon na moru. Novosađanka Marina Radulović ljubav prema moru i plovidbi uspela je da pretoči u posao i postala svojevrsna “panonska kapetanka“ koja, iako rođena i odrasla na kopnu daleko od slane vode, s velikim žarom i predanošću vozi brodice i njihove posade po moru.

U razgovoru za Anadoliju Radulović objašnjava da je skiper vozač plovila srednje klase i veličine i da on predstavlja zanimanje vodenog taksiste, u kom može da bude i vozač mini-bus morskih ekskurzija.

Od malih nogu volela vodene sportove

Od malih nogu volela je mnoge vodene sportove, pa je 2013. godine odlučila da učini korak dalje, upisujući osnovni kurs jedrenja na Murteru kod Šibenika tokom godišnjeg odmora. Kako nam kaže, tu se razvio nesvakidašnji osećaj između nje i mora, ali i plovila za čijim je kormilom.

“Prvi put kad se brod nagnuo nastala je, ne ljubav prema plovidbi već prava zavisnost. Pošto nikada nisam bila zavisna ni od čega, ovo je za mene bilo nešto potpuno nesvakidašnje. Taj osećaj na jedrilici bio je fantastičan. Bila je to ljubav na prvi talas“, ističe Radulović.

Nastavila je obuku i naredne godine, a nakon polaganja u Lučkoj kapetaniji u Šibeniku dobila je i vozačku dozvolu za brodicu. Kako objašnjava, to je u rangu C kategorije vozačke dozvole za kopneni saobraćaj. Ipak, nije se odmah upustila u izazov samostalnog upravljanja jedrilicom ili motornom jahtom, već je sticala znanje ploveći s iskusnim moreplovcima. Nakon više regata i dosta meseci provedenih na jedrilicama 2016. godine je sama prvi put uzela kormilo u ruke bez da na plovilu ima bilo koga drugog koji išta zna o jedrenju.

“Tada sam postala potpuno odgovorna i za plovilo i za ljude i za sebe“, priseća se Marina Radulović.

Poseban izazov svakog jedriličara su regate koje zahtevaju uigrane timove skipera i organizuju se na proleće ili jesen kada su vetrovi jači i ima uslova za plovidbu.

“Dešava se da bude mirno i bez vetra, pa onda plutamo kao na nekom splavu. Pa još prži sunce u nas i proklinjemo sebe zašto smo uopšte i krenuli i došli tu gde jesmo. Kada vetra nema mnogo je tehnički zahtevnije jedriti i tu veštine mnogo više dolaze do izražaja. Iako sve jedrilice imaju motore, na regatama nije dozvoljena upotreba motora“, pojašnjava Radulović.

Jedrilicom od Biograda na Moru do Lefkade

Najduža regatu na kojoj je učestvovala bila je dvonedeljna vožnja jedrilicom od Biograda na Moru iz Hrvatske do Lefkade u Grčkoj i nazad. Ta regata se zove hiljadu milja, jer je po 500 milja u jednom i drugom pravcu. Osim regata, postoje skiperaže gde su vozači plovila zaduženi za posadu koja želi da uživa na godišnjem odmoru, pa jahtom ili jedrilicom vodi turiste od ostrva do ostrva da vide sijaset divnih uvala, plaža i skrivenih mesta za koje u dosta slučajeva znaju samo vozači morskih plovila.

Radulović pojašnjava da je za skiperski posao angažuju ili po preporuci ili preko društvenih mreža. A, postoje i čarter kompanije, odnosno čarter iznajmljivači jedrilica koji angažuju svoje skipere, ali nekad iznajmljivač jedrilice traži svog skipera.

“Dešava vam se da imate klijente koji su s vama dugi niz godina i zovu isključivo vas da idete s njima na letovanje i, praktično, postajete član njihove porodice u najlepšem delu godine, kad su na godišnjem. I to su jako lepe priče“, kaže Radulović.

Osim turističkog užitka koje pružaju putnicima, u opisu posla su im i transferi, odnosno prevoz plovila s jednog mesta na drugo.

“Kada se rade višednevni transferi koji znaju da traju deset dana i više, onda ne ide jedan skiper, već više i smenjujemo se. Menjaju se smene, odnosno gvardije. Ima dosta transfera između država i rokovi koji se moraju ispoštovati. Vi imate domaći zadatak, a da li ćete spavati ili ne, biti ikada suvi ili ne i da li ćete stići da jedete, to isključivo zavisi od vas i prirode. Morate znati da je more gazda, niste vi. Svako ko misli drugačije na brodu, taj je jako pogrešio“, navodi Radulović.

Čarter agencije često angažuju skipere da im transportuju plovila u određene zemlje gde je bolja turistička sezona, pa nije retkost da je prevozila brodove u Grčku, Italiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Francusku ili Tursku.

Svaka plovidba jedinstveno, neponovljivo iskustvo

Za sve ove godine za kormilom prošla je kroz razne situacije na moru, ali i na jedrilici. Ali, svaka plovidba je jedinstveno, neponovljivo iskustvo. Od susreta s vremenskim prilikama i neprilikama, olujom, visokim talasima, munjama i gromovima, do susreta s raznim morskim životinjama poput delfina koji vole da se igraju ispred pramca, fokama, morskim kornjačama i velikim meduzama.

“Ali, nigde nema takvih zalazaka sunca, ni zvezdanog neba, ni svitanja kao što su na pučini. To je zaista nešto specijalno. Ali što se tiče nevremena na otvorenom, pogotovo noću, nekada to bude tako da se zapitate zašto, kog vraga to radite“, objašnjava Radulović.

Kada je počela da se bavi ovim poslom bila je jedna od retkih skiperica. Sada je broj nešto veći, ali i dalje je ovo predominantno muški posao. Ipak, žene su tražene za skiperažu, jer su savesne i odgovorne, a bezbednost na otvorenom moru je, ipak, na prvom mestu. Na moru i brodu ovladala je brojnim veštinama, a studije medicine omogućile su joj i da sa znanjem o pružanju prve pomoći kroči na plovilo. Tako da s Marinom na brodu putnici imaju i kormilara i lekara i drugara. Zato je svake sezone tražena i angažovana na moru.

Kako nam priznaje, najveći izazovi za njen posao ne nalaze se u vodi i oblacima, već na brodu.

“Najizazovnije za ovaj posao jesu ljudi. Od toga mnogo zavisi. Da nije ljudi, bili bismo more, priroda, brod i ja. Ali, tu i tamo na brodu se nađu ljudi kojima tamo nije mesto. Ili imaju prevelika i nerealna očekivanja, ili ne poznaju sebe, pa na brodu nauče nešto o sebi naočigled ostatka posade. Jer, isplivaju svakojake osobine. I to zna da bude neprijatno. I zato na brodu niste samo skiper, već treba da budete i psiholog i pedagog. Jer, s kim možete na brodu, s njim možete manje-više svuda“, zaključuje Marina Radulović.

Komentari

Vaš komentar