Letovanje u Hrvatskoj sve skuplje, jedino putarina nije poskupela

Lifestyle 16. jun 202215:3114 komentara
Podeli:
Izvor: Denis LOVROVIC / AFP

Bračni par sa jednim detetom zakup apartmana na sedam dana u Hrvatskoj ove godine platiće od 25 do 65 evra više u odnosu na prošlo leto. Jedan obrok za troje u restoranu znači još oko 80 evra. A za putarine je potrebno izdvojiti oko 50 evra.

Smeštaj na hrvatskom primporju poskupeo je u odnosu na prošlu sezonu do 50 odsto, u restoranima i kafićima je u proseku skuplje za dvadesetak odsto, a turisti koji dolaze svojim automobilom moraće da plate i skuplje gorivo.

U talasu sveopštih poskupljenja jedna vest je dobra – ionako već skupe putarine u Hrvatskoj – neće poskupeti.

Među vlasnicima apartmana ima i onih koji nisu „zajahali“ na pomenutom talasu i podigli cene ove sezone.

„Nismo dizali cene, objavili smo ih još prošle godine u oktobru i na tome smo ostali. Dugo godina se bavimo iznajmljivanjem i nekako nam se nije činilo korektnim da objavljene cene menjamo. Za dogodine ćemo videti“, rekla je vlasnica tri apartmana u Crikvenici, čije su cene u špicu sezone od 60 do 90 evra za noć.

„I tako ćemo se pokriti. Nismo opterećeni kreditima i možemo podneti da nam na narasle troškove ode hiljadu-dve evra više nego prošle godine“, dodala je.

Ova vlasnica apartmana spada u retke, pa ovog leta treba računati da apartman za troje, koji je prošle godine koštao 60 evra za noć, sada košta minimum 66 evra na noć, a zbog dobre potražnje najverovatnije 70.

Prosečno poskupljenje u apartmanskom smeštaju iznosi oko deset odsto, ali i sa novim cenama on ostaje povoljnija opcija od hotela.

Za samo jedan polupansion u hotelima s četiri zvezdice u Crikvenici u julu biće potrebno oko 90 evra.

Komentari

Vaš komentar