Kristina je umetnik u pravljenju torti, spisak porudžbina sve duži

Lifestyle 18. feb. 202118:346 komentara
Podeli:
torte
Izvor: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Iako ugostitelji i poslastičari imaju manje posla tokom epidemije, ima i onih čije se torte svakodnevno traže. Kristina Doljnik iz Ukrajine svoju umetnost prodaje širom zemlje.

Ona je od toga da nije znala ništa o spremanju dezerta došla do umetnosti u pravljenju torti.

„Iskreno, znala sam samo žitarice da spremam“, priznaje Kristina.

Porudžbina za torte Kristine Doljnik, poslastičarke iz Kijeva, ima do kraja 2022. godine, zahvaljujući „3D animacijama“ koje ih krase. Kaže da je ispekla na stotine torti sa različitim tematikama, kao i likovima iz crtanih filmovima ili serija. Takvo znanje, tvrdi, sama je stekla.

Video: Reuters

„Nikada nisam pohađala nikakve radionice. Više volim da sama učim i pronalazim rešenja. Nikada nisam ni volela privatne časove, sa profesorima, a kada mi nešto nije jasno volim da istražujem dublje kako bi iz problema izašla“, istakla je.

Svoje torte poredi sa umetničkim predmetima, poput slika ili skulptura, a tvrdi da nikada nije napravila istu tortu. Za neke torte, poput broda Crni biser iz filma Pirati s Kariba, trebalo joj je i nedelju dana planiranja. A radno vreme kaže da nema.

„Budim se oko 10 sati ujutru, spremam doručak za porodicu i krećem da radim. Idealno je kada mi se radni dan završi oko ponoći, ali to obično bude oko dva sata ujutru. Tokom pauza trudim se da porodici pripremim nešto, mada dešavalo mi se da mi ćerka kaže – mama čekam na čaj već tri sata. Ne želim da od ovoga pravim biznis niti masovnu proizvodnju jer volim to što je svaka torta jedinstvena“, kaže Doljnik.

Velike finansijske posledice, pored turizma i ugostiteljskih objekata, trpe i poslastičarnice širom sveta. Manifestacije zbog kojih se naručuju otkazuju se u čitavom svetu. Međutim, za Kristinine torte nema zime.

Komentari

Vaš komentar