Kraljica Elizabeta „presudila“ o odeći za sahranu princa Filipa

Lifestyle 15. apr. 202112:15 > 12:161 komentar
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Kraljica Elizabeta presudila je u sporu oko odeće muških članova kraljevske porodice na sahrani njenog supruga princa Filipa, preneli su u četvrtak britanski mediji.povezane vesti

Princ Filip umro je prošle nedelje u 99. godini i njegova sahrana biće u dvorcu Vindzor u subotu.

Tradicionalno, u takvim prilikama članovi kraljevske porodice u vojnim su odorama koje odražavaju počasne vojne titule, ali problem se pojavio oko vojnih odora prinčeva Harija i Endrua.

Hari (36), koji je napustio kraljevske dužnosti i izgubio sve vojne titule nakon što je odselio u SAD sa suprugom Megan i sinom Arčijem, prema britanskim medijima, želeo je da dedu isprati u uniformi koju je nosio za svoje venčanje.

Endru (61) koji se povukao iz zvaničnih kraljevskih dužnosti nakon skandala vezanog uz američkog bogataša Džefrija Epštajna optuženog za podvođenje devojaka, prema medijima, želeo je na očevoj saharani da bude u admiralskoj odori.

Dodatno je priču zakomplikovalo to što su dvojica prinčeva jedini koji su bili u aktivnoj vojnoj službi, Hari u Avganistanu i Endru 1982. u sukobu na Folklandskim ostrvima.

Bakingemska palata odbila je da komentariše, ali Dejly Mejl je preneo da je kraljica odlučila da će svi muški članovi biti u tamnim odelima.

Komentari

Vaš komentar