Koliko košta jedan dan na Adi: Građani različito – od 150 dinara do 50 evra

Lifestyle 19. jul 202220:1918 komentara
Podeli:

Cene na Adi jesu više nego prošlog leta, a koliko će posetioci potrošiti novca, to najviše zavisi od toga kako žele da organizuju i provedu svoj dan.

Građani sa kojima je razgovarao reporter N1 rekli su da je nešto jeftinije na novobeogradskoj strani, dok je na makiškoj, zbog velike ponude i dodatnih sadržaja, teško da im ne izbije neki dinar više iz novčanika, nego što su planirali.

Ležaljke su negde besplatne uz pićem dok negde idu i do 2.000 dinara. Kafe su od 150 do 200 dinara, sokovi od 250 na više, a najjeftinije točeno pivo košta oko 250 dinara, kao i čaša vina. Sladoledi u frižiderima su od 50 dinara na više, a u ugostiteljskim objektima cena je od 200 dinara.

Ukoliko želite da pojedete nešto konkretno – sendviči, pice, palačinke su između 200 i 300 dinara, a roštilj je nešto skuplji, od 350 dinara na više.

Za dodatne aktivnosti, poput skijanja na vodi, paintballa ili rentiranja bicikla, građani treba da izdvoje od 300 pa i do 4.000 dinara.

Građani za N1 kažu da, u zavisnosti od toga kakav dan želite da provedete, možete proći i sa 150 dinara, ali možete potrošiti i nekoliko hiljada.

„Može da se izdvoji oko 500 dinara, a i to je nekad previše“.

„Zavisi šta želite, da li ste ceo dan, da li vam treba obrok, zavisi od vremena, da li ste s porodicom, koliko vas je… Jedna osoba može i sa 200, 300 dinara proći za ceo dan, a porodica može potrošiti i pedesetak evra“.

„Meni ne treba mnogo, pošto dosta toga ponesem, ko želi da sedne u kafić, treba mu malo više. Koliko ko ima, toliko troši“.

„Četiri, pet hiljada, najmanje, piće, da se nešto pojede. Osnovno, skromno“.

Komentari

Vaš komentar