Katolički sveštenik zatražio razrešenje jer se zaljubio

Lifestyle 13. apr. 202112:579 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Mussa Qawasma

"Zaljubljen sam", reči su koje je na kraju mise izgovorio don Rikardo Sekobelli, sveštenik biskupije Todi u centralnoj Italiji, zamolivši pritom svog pretpostavljenog, biskupa Gualtijera Sigismondija da ga razreši svešteničke dužnosti.

„Zaljubio sam se i želim da pokušam da živim tu ljubav“, priznao je don Rikardo svom biskupu, navodi se u saopštenju biskupije.

Sveštenik, čiji priču prenose nacionalni dnevni listovi, suspendovan je iz dosadašnje službe i već su pokrenute formalnosti koje će mu omogućiti da ponovno postane laik.

„Izuzetno sam zahvalan don Rikardu na dosadašnjoj Božjoj službi. Istovremeno bih želeo da mu njegov izbor ne predstavlja teret, nego da mu zagarantuje mir i spokoj“, rekao je biskup.

Sekobeli kaže da je ovakav izbor bio veoma težak za nekoga ko voli i poštuje Crkvu.

„Ne mogu i dalje ostati dosledan i transparentan u odnosu s Crkvom kao što sam dosad oduvek bio“, rekao je sveštenik, koji je priznanje izgovorio pred svojim vernicima i u prisustvu biskupa na nedeljnoj misi.

Kako piše Korijere dela sera, u malom gradu blizu Peruđe „svi su znali“ što se događa i „kružile su glasine da je don Rikardo viđen sa ženom“.

Ali, ni u medijima ni u saopštenju biskupije nema podataka o identitetu one koja je ukrala don Rikardovo srce.

Komentari

Vaš komentar