Karneval u Veneciji ove godine samo na internetu

Lifestyle 06. feb 202118:58
Izvor: REUTERS/Manuel Silvestri

Rio de Žaneiro i Nica ove su godine zbog pandemije koronavirusa otkazali svoje karnevale, a onaj u Veneciji, koji je krenuo u subotu, održava se samo na internetu.

Slavni karneval u Veneciji ove se godine održava samo na ekranima, u dva programa od 90 minuta, u subotu i nedelju od 17 sati.

Veći deo programa uživo se odvija u Palati Vendramin-Calergi na Velikom kanalu, domu kazina i muzeja kompozitora Ričarda Vagnera, koji je u njoj boravio.

Drugi krug internet izdanja Karnevala počeće 11. i trajati do 16. februara.

U gradu ove godine nema festivalske atmosfere, a u subotu je vreme sivo i maglovito, prenosi agencija dpa.

Uobičajeno su u italijanskom gradu stotine hiljada ljudi, koji posećuju balove pod maskama, gledaju parade gondola i vatromete.

Jedan od najvažnijih događaja u Veneciji prošle je godine krenuo, ali je predsednik regije morao da ga zaustavi 23. februara, nakon što je u Italiji buknula pandemija koronavirusa.

Italija je jedna od evropskih država najviše pogođenih koronavirusom, a od početka pandemije imala je više od 2,6 miliona zaraženih i 90.000 smrtnih slučajeva.

Širom cele Italije na snazi je policijski čas koji kreće u 22 sata. U mnogim gradovima, uključujući Veneciju, kafići i restorani mogu posluživati goste samo do 18 sati, piše dpa.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar