Kako da se rešite komaraca na prirodan način

Lifestyle 20. jun. 202115:36
Podeli:
Izvor: pixabay.com

Ako vas stalno napadaju komarci, evo šta od prirodnih sredstava može da vam pomogne da ih se rešite.

Beli luk

Beli luk ima nekoliko svojstava koja odbijaju komarce. Da biste isprobali ovu metodu, možete zgnječiti nekoliko čenova belog luka, a zatim ih skuvati u vodi. Rastvor ulijte u flašicu sa raspršivačem i poprskajte ga po sobi, garaži itd. Komarci će u nekoliko minuta nestati, a miris belog luka će takođe vrlo brzo ispariti, pa se ne morate brinuti za to.

Talog kafe

Svako od nas kod kuće ima kafu, a talog kafe vam može pomoći da se rešite komaraca. Tamo gde ima stajaće vode okuplja se veći broj komaraca, a sve što je potrebno je da ulijete talog kafe u ustajalu vodu u svom okruženju. Jaja komaraca izroniće na površinu i uginuti jer nemaju kiseonika.

Ulje lavande

Komarci ne podnose miris ulja lavande pa to možete iskoristiti u svoju korist. Dovoljno je da rasprišite ulje lavande po kući, a možete ga naneti i na telo da vas komarci ne bi ugrizli.

Nana

Osim što ne vole ulje lavande, komarci ne vole ni miris nane. Svežu nanu ili ulje od nane stavite u svoj dom kako biste se rešili komaraca. Možete i posaditi samu biljku kako biste imali dugoročno rešenje protiv ovih insekata.

Pivo i alkohol

Komarci ne podnose miris alkohola. Dovoljno je da u sobu stavite čašu piva ili nekog drugog alkohola, pa će se komarci sami udaljiti, piše Apartment guide.

Komentari

Vaš komentar