Kako da najjednostavnije oljuštite jaje – ljuska će samo skliznuti

Lifestyle 25. apr. 202215:24 > 16:535 komentara
Podeli:
jaja
Izvor: Pixabay

Dok je kuvanje verovatno najlakši način za pripremu jaja, oljuštiti ljusku može da bude prava noćna mora...

Svojim domišljatim objavama Tiktokerka je prikupila više od 1,8 miliona korisnika, a upravo je njen video o kuvanju jaja jedan od najpopularnijih.

Ketlin je svoju metodu objavila na svom Tik Tok profilu gde i inače objavljuje trikove i savete za kuhanje. Svojim domišljatim objavama prikupila više od 1,8 miliona korisnika, a upravo je njen video o kuvanju jaja jedan od najpopularnijih.

U njemu je objasnila da je rešenje – para. Počinje tako što napuni lonac hladnom vodom, a zatim doda metalnu korpu za kuvanje na pari i stavi jaja na vrh i kuva na jakoj vatri 12 do 14 minuta. Kada se merač vremena isključi, jaja su savršeno tvrdo kuvana, a ljuska odmah „sklizne“.

“Vruća para prouzrokuje skupljanje proteina u belancetu koji se tako udaljavaju od membrane ljuske”, objasnila je Ketlin u videu.

Mnogi korisnici oduševili su se njezim trikom i zahvaljivali joj u komentarima ispod videa.

“Nikada nisam lakše oljuštio jaja, odlično!”, oduševljeno je napisao jedan korisnik. “Ne znam zašto pre nisam čula za ovo. Probaću odmah idući put kada ih budem kuvala”, dodala je jedna od korisnica, prenosi Večernji.

Komentari

Vaš komentar