Jednostavan trik koji će tvrdim peškirima vratiti mekoću

Lifestyle 13. jul 202110:3118 komentara
Podeli:
Peškiri
Izvor: Pixabay

Da li ste se pitali kako to da su u hotelskim sobama peškiri uvek mekani i mirišljavi, što se kod vas retko događa iako koristite omekšivač? Na sreću, rešenje postoji i vrlo je jednostavno.

Nakon tuširanja, kada ste potpuno osveženi, taj divan trenutak može da uništi jedan običan peškir kojim skoro možete da napravite piling celog tela. Jednom kada peškiri postanu tvrdi, teško je vratiti im onu mekoću koja ih je krasila kada su bili potpuno novi.

Postoji jednostavan trik koji će sprečiti da peškiri postanu grubi, ali će vam pomoći i ako oni to već jesu. Za to je potrebno stvarno malo vremena i nimalo truda.

Peškire bi, naime, uvek trebalo da perete na 40 ili 60 stepeni u mašini za veš, a potrebno je dodati prašak i 120 ml belog sirćeta umesto omekšivača za veš. Ono će i poboljšati delovanje praška, a sav veš, pa tako i peškiri, mirisaće i biti mekani na dodir.

Pre nego što ih stavite da se suše, dobro ih protresite. Pošto je leto, najbolje ih je ostaviti da se suše na vazduhu, piše Ordinacija.

Komentari

Vaš komentar