Izborom nakita na sahrani Kejt i Megan odale počast kraljici Elizabeti

Lifestyle 19. sep 202221:402 komentara
Podeli:
Izvor: Tim Merry/Pool via REUTERS

Nova princeza od Velsa Kejt i vojvotkinja od Saseksa Megan izabrale su poseban nakit koje su nosile na sahrani britanske kraljice Elizabete Druge u Londonu kao omaž kraljici.

Supruga sada prestolonaslednika, princa Vilijama nosila je ogrlicu od četiri reda bisera sa dijamantskom kopčom u sredini. Ogrlica je pripadala Elizabeti Drugoj.

Ta ogrlica viđena je 1982. godine na vratu prve princeze od Velsa, Dajane tokom posete holandske kraljice Beatrise Londonu. Ogrlicu je naručila kraljica kada je 1975. godine na poklon od japanske vlade dobila kutiju bisera.

POVEZANE VESTI

Kejt je nosila minđuše sa dijamantima i biserima, takođe iz kolekcije preminule kraljice. Biseri sa minđuša su poklon iz Bahreina za venčanje kraljice i princa Filipa  1947. godine. Kraljica ih je često nosila prvih godina vladavine.

Princeza od Velsa je nosila isti nakit na sahrani princa Filipa, koji je preminuo prošle godine.

Megan, skromnija, nosila je par minđuša, takođe sa dijamantima i biserima. Te minđuše joj je poklonila kraljica 2018. godine kad se udala za princa Harija.

Biseri se u Velikoj Britaniji često asociraju sa periodom žalosti, a to potiče još od vladavine kraljice Viktorije.

Britanski modni kreatori su takođe bili u centru pažnje na sahrani. Kejt je nosila crnu haljinu Aleksandera Mekvina, a Megan haljinu Stele Makartni.

Komentari

Vaš komentar