Hong Kong će imati specijalna mesta za druženje vakcinisanih

Lifestyle 12. apr 202123:50
Podeli:
Izvor: REUTERS/Jessie Pang

Zvaničnica Hong Konga kaže da bi potpuno vakcinisanim stanovnicima uskoro moglo biti dozvoljeno da formiraju specijalna mesta za vakcinisane koja bi omogućila druženje u većim grupama tokom pandemije, u sklopu podsticaja većeg broja ljudi na vakcinaciju.

Do sada je samo oko osam posto populacije vakcinisano otkako je Hong Kong započeo svoj program vakcinacije krajem februara.

Ali, zvaničnica Keri Lam rekla je na konferenciji za novinare da će da uspostaviti putničku vezu za vakcinisane sa Singapurom, a da će detalji biti objavljeni uskoro.

Slični planovi bili su aktueleni prošlog novembra nakon porasta zaraženih u Hong Kongu, što je dovelo do nekoliko meseca strogih mera fizičke distance.

Slučajevi su se od tada smanjili.

Postoje i planovi za omogućavanje ograničenom broju putnika iz kontinentalne Kine da uđu u Hong Kong bez karantine od sredine maja, javlja AP.

Zabrana letova iz Britanije takođe će biti ukinuta u maju, iako će putnici i dalje morati da budu u karantinu 21 dan u određenim hotelima. Karantinska ograničenja za potpuno vakcinisane putnike iz zemalja sa niskim i srednjim rizikom, poput Singapura, Novog Zelanda i Australije, takođe bi mogla da se smanje.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar