Francuz prešao preko konopca iznad Sene na visini od 70 metara

Lifestyle 19. sep 202118:295 komentara
Hodanje na žici, Francuska
Izvor: Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Francuz Nejtan Polin prešao je preko konopca na visini od 70 metara iznad Sene u Parizu, propraćen burnim navijanjem posmatrača na Ajfelovom tornju i na obalama reke.

Privezan sigurnosnim užetom, 27-godišnji Polin je polako hodao po konopcu razapetom preko reke između Ajfelovog tornja i pozorišta Šelo, piše „Danas“.

Nekoliko puta je zastao da bi se odmorio i napravio pauze sedeći ili ležeći na konopcu.

Hodač na žici, Francuska
Tanjug/AP Photo/Francois Mori

“Nije bilo lako hodati 600 metara i koncentrisati se uz pritisak i sve što se događalo okolo. Ali svakako je bilo prelepo”, rekao je Polin, prenosi Gardijan.

On kaže da je bilo teško dobiti sve neophodne dozvole za ovaj poduhvat, a da je veliki pritisak predstavljao i “stres povezan sa publikom i činjenicom da je bilo mnogo ljudi”.

Hodač na žici, Francuska
Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Polin, vlasnik nekoliko svetskih rekorda, je izveo ovaj prelazak iznad reke u cilju obeležavanja Dana nasleđa koji se svake godine slavi u Francuskoj, kada se ljudi pozivaju da posete zgrade i spomenike koji su inače zatvoreni za javnost.

On kaže da mu je motiv bio da “učini nešto lepo i da to podeli sa ljudima, a da ujedno i ukaže na novu perspektivu nasleđa”.

Komentari

Vaš komentar