Federerova odeća i reketi prodati za 3,9 miliona evra na aukciji

Lifestyle 15. jul. 202115:066 komentara
Podeli:
Izvor: Reuters/Toby Melville

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer sakupio je oko četiri miliona evra na aukciji svoje sportske odeće i opreme u aukcijskoj kući Christie.

Sav prihod od prodaje doniraće se fondaciji Rodžer Federer, koja finansira obrazovne projekte za decu u Južnoj Africi i Švajcarskoj.

Prodaja je donela ukupno 3.98 miliona evra, gotovo četiri puta više od prvobitnog cilja.

Aukcija se odvijala u dve faze – uživo 23. juna u Londonu, kao i na internetu od 23. juna do 14. jula.

Među brojnim predmetima na aukciji bili su i reket kojim je Federer osvojio titulu na Vimbldonu 2007. godine, kao i patike u kojima je osvojio Rolan Garos 2009. godine.

„Postignute cene bile su neverovatne, što me jako raduje jer novac ide fondaciji Rodžer Federer. Počeli smo da prikupljamo predmete koji su me pratili na terenu, jer smo mislili da bismo možda jednog dana mogli da učinimo nešto korisno s njima“, rekao je teniser.

Najveću cenu dosegla su tri reketa, koje je Federer koristio na Vimbldonu 2019. godine, a koji su prodati za 162.500 funti.

Kolekcija Rodžera Federera najveća je kolekcija sportskih suvenira koju je ikad objavio jedan vlasnik, rekao je predstavnik aukcijske kuće Christie za AFP tokom predstavljanja nekih predmeta na aukciji.

Komentari

Vaš komentar