Državno finale Sportskih igara mladih od 4. do 10. jula u Vrnjačkoj Banji

Lifestyle 01. jul 202210:25
Podeli:
Izvor: Promo/Sportske igre mladih

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se od 4. do 10. jula u Vrnjačkoj Banji. Sedam dana će Vrnjačka Banja biti u znaku dece i sporta.

Najbolji SIMOVCI iz cele Srbije takmičiće se u deset sportova – odbojka, odbojka na pesku, šah, tenis, stoni tenis, rukomet, „Lino između dve vatre“, basket 3×3, trka na 60m i mali fudbal za mlađe, tj., Coca Cola kup za starije kategorije.

Povezane vesti

Deveta sezona Sportskih igara mladih u Srbiji počela je u februaru, održavanjem ekoloških radionica „Zero Waste – budi deo Igre – čuvajmo našu planetu“, usledili su kvalifikacioni turniri, Karavan radosti i prijateljstva, Regionalna finala u Surdulici, Novom Pazaru, Petrovcu na Mlavi i Kikindi. U okviru ove sezone, do sada je organizovano 80 događaja, turniri su održani u 51 mestu, baklja radosti i prijateljstva je upaljena u 26 mesta.

Na put za Vrnjačku Banju sprema se preko 800 učesnika Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koji će uživati u hotelu „Fontana“. Takmičenja se održavaju na sportskim terenima „Kocka“ i na trgu u Vrnjačkoj Banji. U lepotama jedne od najlepših banja u Srbiji uživaće dečaci i devojčice iz preko 60 mesta iz Srbije.

Najmlađi SIMOVCI, finalisti u trci na 60 metara i „LINO između dve vatre“ napraviće pravi spektakl i za sve posetioce Vrnjačke Banje, jer tradicionalno ova takmičenja su najemotivnija i sa najviše uzbuđenja. Atmosferu iz Vrnjačke Banje moći će da isprate i žitelji celog regiona, jer finalne utakmice Coca Cola kupu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji prenosiće se na televiziji Sport klub.

Najveća nagrada za one koji budu ostvarili najbolji plasman na Državnom finalu je odlazak na Međunarodnu završnicu u Split, sredinom avgusta. U Splitu, SIMOVCIMA iz Srbije pridružiće se vršnjaci iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Sve aktivnosti za decu, od početka Igara, pa do završnice u Splitu se besplatne.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Igre spajaju region, a učesnici su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Deca ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života. Od osnivanja Igara do danas, u Igrama je učestvovalo više od 2.000.000 učesnika.

Izvor : Promo/Sportske igre mladih

Vlade zemalja regiona u kojima se Igre organizuju su prepoznale vrednost projekta i pružile svesrdnu podršku. Tokom svih godina postojanja, kroz druženje i sport, promoviše se zdrav način života a, osnovni postulati zasnovani su na negovanju razumevanja, prijateljstva, solidarnosti i fair play-a, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice. Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, priznata od UEFA i Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Posebnu podršku pružaju Aleksander Čeferin, Johanes Han, Luis Figo, Predrag Mijatović, Nemanja Matić, Luka Modrić, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Karl Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Komentari

Vaš komentar