Da li topla voda pomaže u mršavljenju

Lifestyle 24. okt. 202114:105 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Pijenje tople vode ubrzava vaš metabolizam i pomaže vam da smršate na zdrav način. U osnovi, topla voda pomaže bržu razgradnju molekule masti u vašoj ishrani, što može dovesti do gubitka težine.

Povezane vesti

Voda ne sme da bude prevruća da vam opeče usta, ali treba da bude dovoljno topla, temperature koju vaše telo može da podnese. Kad tek počinjete da uključujete ​​toplu vodu u svoju dnevnu rutinu, to vam može isušiti usta i osjećaćete se razdražljivo dok je konzumirate. No, uz doslednost, uvidećete da se vaše telo navikava na to.

Osim što je vrlo isplativa, dijeta s toplom vodom donosi i neke zanimljive zdravstvene prednosti u poređenju sa drugim dijetama.

Zašto je zdravo piti toplu vodu

Postoji drevna nauka poznata kao Ajurveda, koja odavno zagovara pijenje tople vode kao deo ljudske ishrane i čini se da se taj trend vraća.

Dokazano je da topla voda zapravo na pozitivan način stimuliše peristaltiku i gastrointestinalni trakt. To počinje da snaži vaš metabolizam i pomaže u ispiranju toksina koji se talože u našim telima preko noći i tokom dana. Naravno, voda takođe hidrira naša tela, a topla voda može nam pomoći da manje osećamo glad, piše Index.

Komentari

Vaš komentar