Da li ste znali da sve vreme pogrešno cedite testeninu

Lifestyle 24. sep 202217:494 komentara
Izvor: TikTok/carolina.mccauley

Testenina se lako priprema i često jede, ali mnogi nisu znali kako se pravilno cedi.

Najčešća metoda je prosipanje vode iz lonca u cediljku u sudoperu i posluživanje s odabranim sosom, ali sada su korisnici društvenih mreža otkrili potpuno novi način koji je mnoge oduševio.

Karolina Meklej je podelila na svom TikTok profilu video s naslovom: „Kako iscediti testeninu bez opekotina ili nereda“.

U videu Karolina upoređuje uobičajenu tehniku sa svojom metodom ceđenja i objašnjava da bismo, iako većina ljudi testo iz lonca baca direktno u cediljku u sudoperu, zapravo trebalo cediljku da stavimo na testo i istovremeno okrenemo obe posude kako bi voda iscurila, a testo ostalo.

@carolina.mccauley How to drain pasta without burns or mess 🍝✅ #kitchenhacks #homehacks #homehackswithcarolina ♬ Se Acabo (feat. Method Man) (Remix) - The Beatnuts

„Držite cediljku na vrhu, i izlijte vodu u sudoperu – cedi testeninu bez nereda”, objasnila je u videu i dodala da je ovaj jednostavan način ceđenja testenine ne samo delotvorniji, već i sigurniji.

Mnogi TikTok korisnici brzo su komentarisali kako im je autorka videa „otvorila oči“, a neki su napisala da njen savet jedva čekaju da isprobaju, prenosi Zadovoljna.rs.

Komentari

Vaš komentar