Čistačica otkrila najbolje rešenje za mekanu i mirisnu odeću

Lifestyle 28. maj. 202209:157 komentara
Podeli:
pranje veša peškiri omekšivač miris
Izvor: Shutterstock

Jedna profesionalna čistačica otkrila je da omekšivač za rublje nije uvek najbolje rešenje za mekanu i mirišljavu odeću.

Štaviše, korištenje omekšivača ponekad može, kaže ona, napraviti više štete nego koristi, a pogotovo kada su u pitanju peškiri.

Kako piše Mirror, čistačica je podelila video na svom Tik Tok profilu, a u njemu govori o problemima korišćenja omekšivača za rublje prilikom pranja peškira, zbog čega će oni ranije početi da propadaju.

“Omekšivač sadrži vosak i ulja koji odbijaju vodu, što znači da ako perete peškire omekšivačem smanjujete njihovu moć upijanja”, rekla je u videu.

Umesto omekšivača ona predlaže korišćenje belog sirćeta kako biste se rešili svih nepotrebnih mirisa na vašim peškirima. Potrebna je, kaže, samo jedna šoljica belog sirćeta kako biste peškirima vratili mekoću i kako bi oni što bolje upijali, prenosi Večernji.hr.

Sve što treba da uradite je da stavite peškire na uobičajeni ciklus pranja, a zatim ih ponovo opetete koristeći sirće umesto deterdženta, što će efikasno ukloniti ostatke deterdženta za rublje s tkanine. Ako tretman ne uspe nakon jednog pranja, možda se previše ostataka nakupilo na peškirima i u tom slučaju možete ponoviti pranje s belim sirćetom.

Komentari

Vaš komentar