Britanac pobedio rak: Biciklom putuje svetom i prikuplja novac za obolele

Lifestyle 12. jan 202117:141 komentar
Podeli:
Izvor: Anadolija

Ljuk Grenfel-Šo, 27-godišnji Britanac koji je pre tri godine pobedio rak, sada biciklom putuje iz Velike Britanije prema Kini kako bi prikupio novac za osobe obolele od ove opake bolesti, prenosti Anadolija.

Ovaj Britanac je imao 24 godine kada mu je dijagnostifikova rak, ali nikada nije odustajao od borbe da pobedi bolest.

„Bilo je to poslednje što sam očekivao da čujem. Bila je to vrlo retka bolest i vrlo agresivna. Već je vrlo uznapredovala. Nisam mislio da ću dočekati Božić“, kazao je Šo.

Ispričao je da je nakon saznanja da boluje od raka odlučio da nekada putuje svetom ako uspe da pobedi ovu tešku bolest.

„Tog dana imao sam na umu samo jednu ideju. Mislio sam da ako ipak poživim malo duže da putujem svetom“, kazao je Šo.

Ističe da ljudi uvek imaju priliku da sami kreiraju prilike i mogućnosti, čak i kada se suočavaju s teškim situacijama i izazovima kao što su bolesti.

Šo je krenuo na put biciklom u januaru 2020. godine, ali se ipak vratio u Englesku u martu zbog pandemije koronavirusa koja je pogodila ceo svet.

U avgustu je ponovo odlučio da krene, te je stigao do Istanbula nakon što je prethodno prošao kroz Francusku, Nemačku, Austriju, Sloveniju, Slovačku, Srbiju, Rumuniju, Moldaviju i Ukrajinu.

Ove sedmice planira da napusti Istanbul i da se uputi ka Kini, vozeći bicikl kroz Iran, centralnu Aziju, Pakistan i Indiju.

Šo snimke i fotografije o svom putovanju objavljuje na društvenim mrežama i na taj način prikuplja pomoć za nevladine organizacije koje pomažu osobama obolelim od raka.

Osim što prikuplja novac za ove organizacije, ovaj odlučni Britanac ljudima želi da prenese iskustva o borbi s rakom, ali i da upozna nove zemlje, kulture i ljude.

Komentari

Vaš komentar