Srbija i Beograd među deset najboljih destinacija na svetu

Lifestyle 03. nov 201411:49 > 11:55
Podeli:
Izvor: Freeimages/iprole

Najpoznatiji turistički vodič Lonely Planet svrstao je Srbiju i Beograd na sedmo mesto deset naboljih destinacija na svetu u 2015. godini.

Tim povodom, sinoć su u London Transport muzeju dodeljene nagrade, a u ime Turističke organizacije Srbije (TOS) priznanje je primila direktorka Gordana Plamenac.

Proglašavanjem 10 najboljih turističkih destinacija za sledeću godinu, u izboru Lonely Planeta, praktično je započela prezentacija i promocija Srbije i Beograda uoči današnjeg otvaranja najpoznatijeg sajma turizma u svetu londonskog World Travel Marketa.

PROČITAJTE JOŠ:

Pomoćnica gradskog sekretara za privredu Tijana Maljković tim povodom je rekla da će u okviru prezentacije biti predstavljeno sve što grad Beograd može da ponudi posetiocima, počev od predstavljanja istorijskog i kulturnog programa, dobrog mesta za provod, do kongresnog turizma. Nagrada će, kako je ocenila, značiti puno za povećanje broja turista koji posećuju Beograd i kojih je svake godine sve više.

Ona je naglasila da je reč o veoma značajnoj nagradi kada se zna da je Lonely planet najveći svetski izdavač turističkih priručnika za putovanja. Od 1996. godine ova kompanija ima svoj internet-sajt koji koristi više od 600.000 putnika kako bi podelili svoja iskustva i tražili savet. Od 2009. godine oni objavljuju i mesečne turističke magazine.

Prema rečima Maljković, u promovisanje Srbije i Beograda uključena je posebno i naša dijaspora koja bi trebalo da uzme sve veće učešće u predstavljanje naše turističke ponude, saopštio je Beoinfo.