Američki zatvorenici prave stolicu za papu

Lifestyle 25. avg. 201511:19 > 11:21
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP, Michael Perez

Zatvorenici kazneno-popravne ustanove u Filadelfiji prave stolicu od orahovine ručne izrade, namenjenu poglavaru Rimokatoličke crkve papi Franji koji će u septembru posetiti tu ustanovu.

Grupa zatvorenika kaznene ustanove u Filadelfiji već nekoliko nedelja pravi za papu Franju stolicu od orahovine visoku dva metra, a završili su brušenje i premazali uljem taj tron.

Zatvorenici su za ovaj projekat izabrani na osnovu radne etike, veštine i pouzdanosti, a Remin Perin (21), koji je proveo 13 meseci u zatvoru zbog trgovine drogom, rekao je da mu mnogo znači to što je među njima.

On je kazao da je „počastvovan jer je jedan od onih koji teško rade“ i da je to primećeno.

Stolica će biti tapacirana u Kuran-Fromhold popravnom domu, gde će se oko 100 zatvorenika i njihovih rođaka susresti sa papom Franjom 27. septembra, tokom njegove dvodnevne posete Filadelfiji.

Pomoćnik direktora stručnog usavršavanja u kazneno-popravnoj ustanovi u Filadelfiji Entoni Njumen dizajnirao je stolicu za Franju i nadgleda njenu izgradnju.

On se nada da će videti papu kako uživa u stolici, ali kaže da nije siguran kako će mu proizvod biti predstavljen.

„Dovoljno je dobra činjenica da sam dobio privilegiju da napravim stolicu, pa makar nikada ne video njega kako sedi na njoj“, kazao je Njumen i dodao da je „veoma srećan“.

Zvaničnici su rekli da još nisu izabrani zatvorenici koji će se susresti sa papom i dodali da će među njima biti neki od onih koji su napravili stolicu.