Sprečite nastanak žuljeva od novih cipela

Lifestyle 28. jun. 201515:34 > 16:56
Podeli:
Izvor: Reuters

Kada kupujemo nove cipele svi strahujemo od jednog - hoćemo li dobiti žuljeve. I često se naši strahovi obistine.

Evo nekoliko saveta kako izbeći nastajanje žuljeva od novih cipela.

1. Obavezno proverite da li vam je cipela taman- iako bi ovo trebalo biti itekako jasno, ponekad možemo biti pomalo tašti i kupiti cipele koje su broj manje nego što bi trebalo da budu.

2. Stavite dezedorans – osim što sprečava neugodne telesne mirise, dezodorans u stiku može odlično poslužiti kao sredstvo koje će sprečiti nastajanje žuljeva na nožnim prstima – smanjiće znojenje stopala. Namažite stopalo i ostavite da se osuši.

3. Održite generalnu probu – u svom stanu. Neko vreme hodajte po stanu u novim cipelama kako biste otkrili „problematična“ mesta. Nakon što ih otkrijete, nastavite sa sledećim savetima.

4. Stavite lubrikant  – sredstva protiv trenja koja koriste sportisti, posebno u obliku lubrikanata, itekako mogu pomoći i smanjiti trenje između stopala i cipele. Stavite ih na problematična mesta na stopalu pre nego što u novim cipelama izađete iz kuće.

5. Zavoji za žuljeve i flasteri – iako se žuljevi još nisu pojavili, nije loše staviti mali komad zavoja ili pak flaster na mesto na kojem bi se mogli pojaviti žuljevi.