Maradonin dres sa čuvenog meča protiv Engleske nije na prodaju

Lifestyle 01. dec. 202018:55 > 23:04
Podeli:
Izvor: REUTERS/Agustin Marcarian

Bivši engleski fudbalski reprezentativac Stiv Hodž (58) izjavio je u utorak da je cele prošle nedelje morao da odbije potencijalne kupce dresa, koji je Dijego Maradona nosio tokom četvrtfinalnog susreta između Engleske i Argentine na Svetskom prvenstvu 1986. godine i insistira kako isti nije na prodaju.

Hodž je po završetku tog dvoboja, koji je Argentina dobila sa 2-1, a u kome je Maradona prvi pogodak postigao rukom, a drugi nakon fenomenalnog solo prodora, zamenio dres sa slavnim Argentincem. Stoga je taj dres, iako se nalazi u Engleskom nacionalnom muzeju fudbala u Mančesteru, u Hodžovom vlasništvu.

Nakon Maradonine smrti pre pet dana zavladala je prava pomama za dresom, a stručnjak za sportske memorabilije procenio je kako bi mogao da postigne cenu od dva miliona dolara.

„Imam taj dres 34 godine i nikada ga nisam pokušao da ga prodam. Ima neverovatnu sentimentalnu vrednost. Ljudi mi neprestano kucaju na vrata, a telefon mi neprestano zvoni, nije to ugodna situacija. Čak se pojavila i lažna vest kako tražim milion ili čak dva miliona za njega, kao da pokušavam da zaradim koristeći situaciju. Smatram to krajnje uvredljivim i potpuno pogrešnim. Taj dres nije na prodaju“, kazao je Hodž.

Inače, upravo je Hodž bio igrač koji je poslao „balon“ u smeru svog gola, na koji su potom skakali Maradona i engleski golman Šilton, kada je Maradona rukom poslao loptu u mrežu, a Hodž je bio i jedan od šestorice igrača koje je Maradona pretrčao pre nego što je postigao „gol veka“.