Nedelja italijanske kuhinje

Lifestyle 23. nov 202013:14 > 13:26
Podeli:
Izvor: Ambasada Italije u Beogradu

Ambasada Italije u Beogradu saopštila je da će od 23. do 29. novembra, po peti put, biti održana Nedelja italijanske kuhinje u svetu. Radi se o inicijativi koju promoviše italijanska diplomatsko-konzularna mreža i Italijanski instituti za kulturu, kako bi se istakli značaj i izvrsnost italijanskog gastronomskog nasleđa.

Ovogodišnje izdanje, pod nazivom „Znanja i ukusi italijanskih teritorija, 200 godina od rođenja Pelegrina Artuzija“, ima za cilj da vrednuje bogatstvo i raznolikost kulinarskih tradicija različitih delova Italije, kao i zdravlje i održivost čitavog lanca proizvodnje, predstavljajući principe i vrednosti mediteranske ishrane kao modela uravnoteženog načina života, navodi se u saopštenju.

To je ujedno i omaž Pelegrinu Artuziju, utemeljivaču domaće italijanske kuhinje, povodom dve stotine godina od njegovog rođenja.

Ovom prilikom biće održani različiti „online“ događaji koje promovišu Ambasada Italije, Italijanski institut za kulturu, Agencija za spoljnu trgovinu ICE i Komora italijansko-srpskih privrednika, kao i Kulturni centar „Piazza Italia“ koju podržava Počasni vicekonzulat Italije u Subotici.