Pomama za Lidl patikama i u Italiji, rasprodate pa na eBay-u čak i za 2.500 evra

Lifestyle 18. nov. 202021:14 > 21:19
Podeli:
Izvor: Printscreen

Prodaja "Lidl patika" u prodavnicama tog lanca u Italiji počela je juče, a sve zalihe su rasprodate za samo nekoliko sati. Par patika koji se u Lidlu prodaje po 12.99 evra, sada se može naći u ponudi na eBay-u čak i za 2.480 evra.

Ogromni redovi ispred Lidla juče širom Italije. Ispostavilo je cilj kupcima uglavnom bila preprodaja, jer čim su „razgrabljene“, ponude za prodaju crveno-žuto-plavih Lidl patika preplavile su društvene mreže i sajtove ze prodaju.

Upravo kako se ranije dešavalo i u drugim evropskim zemljama, piše italijanska štampa, kada je „fenomen Lidl“ zahvatio Belgiju, Francusku, Finsku ili Grčku.

Analitičari ocenjuju da ova „misteriozna“ zainteresovanost za „Lidl Fan Collection“ patike pokazuje zakon tržišta: ograničena ponuda izazvala je veliku potražnju.

https://www.instagram.com/p/CHs8GTAFYpe/

Na eBay-u se mogu naći u prodaji za visoke iznose, ali ipak je prosečna cena ovog artikla Lidla između 50 i 100 evra. Organizovane su čak i onlajn aukcije, piše Korijere dela sera.

https://www.instagram.com/p/CHu-QxilsXd/

Udruženje potrošača reagovalo je, zahtevajući od tužilaštva i nadležnih organa da ispitaju radnje koje su, kako su naveli, „očigledno na štetu potrošača“, kao i da se blokiraju sajtovi i oglasi na kojima se ove patike prodaju po preterano uvećanim cenama.

https://www.instagram.com/p/CHu_K57lqVo/

Društvene mreže preplavili su komentari korisnika u kojima ismevaju ovu misterioznu pomamu za Lidl patikama.