Najsaosećajniji znakovi Zodijaka

Lifestyle 10. nov. 202021:41 > 21:53
Podeli:
Izvor: Pixabay

Empatija je nešto što svi imamo, samo što je kod nekih razvijenija nego kod drugih. To što imate razvijenu empatiju ne čini vas nekim posebnim bićem, to samo znači da bolje možete da osetite tuđe osećaje.

1. Ribe

Već vam je dovoljno teško što stalno želite da ugađate ljudima, a uz to imate i jako razvijenu empatiju. Ribe zarobljene između ta dva stanja znaju neprekidno biti pod stresom i teskobne, piše N1 Zagreb.

Vi osećate kada se bilo koji član vaše porodice oseća loše, kao i kad „lebdite“ nad njim kako bi „upili“ svu tu negativnu energiju. Ne radite to zato što želite, nego zato jer imate kompulsivnu potrebu da pomognete.

Vaša prisutnost u takvim trenucima je rado prihvaćena jer delujete vrlo smirujuće. Osećate težinu cielog sveta i jako se trudite kako drugim empatičnim ljudima ne bi pokazali kolika vam je to briga.

2. Bik

Neverovatno ste osjetljivi na tuđe osećaje, toliko da zbog toga nekad možete imati i fizičku reakciju. Vi ste toga svesni i to nije nešto čime ćete se hvaliti.

Jednostavno dopuštate sebi samo da budete tu za druge. Uzimate njihovu bol, a vaša dobra priroda i želja da pomognete, svakome će ublažiti nevolje.

Vi ste najbolji prijatelj koji se može poželeti, i znate ljude da umirite ljubavlju i dobrotom.

3. Devica

Ceo život ste rastrzani između toga što ste okoreli perfekcionista i nežni saosećajac. To što toliko osećate tuđe osećaje je jedan od razloga zbog kojih možete postati jako tvrdi i hladni, jer vas tuđe emocije mogu previše boleti.

Sve osećate jako duboko, a to se pogotovo odnosi na životinje. Empatija je duboko ukorenjena u vama, ali vas i muči.

4. Škorpija

Ironija je u tome što je Škorpija, koja može delovati grubo i nasilno, ujedno i najnježniji, najbrižniji i najempatičniji znak koji postoji.

Vi želite da pomognete, želite da ljudi budu srećni i ponekad se previše trudite kako bi u tome uspeli.

Kada osjćate da vam je prijatelj u nevolji, vi ćete dati sve za njega, jedino je problem što niste uvek u pravu.

Vi posedujete veliku empatiju, ali često niste u skladu s vlastitim emocijama.