Finska premijerka podelila javnost zbog fotografija bez grudnjaka

Lifestyle 15. okt. 202014:34 > 14:43
Podeli:
Izvor: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA / AFP

Mlada socijaldemokratska premijerka Finske Sana Marin uzbudila je svoju tihu nordijsku zemlju i uzburkala medije širom Evrope fotografijom s dubokim dekolteom u crnom blejzeru i ničim ispod njega.

Marin (34) je fotografu modnog magazina „Trend“ pozirala u bašti svoje rezidencije. Uz crni blejzer, ispod kojeg nije imala ništa, nosila je „vintidž“ ogrlicu proizvođača nakita „Kalevala“, uvojci njene smeđe kose su joj pali na ramena, ruke je prekrstila na struku, smešila se u kameru.

Objavljena na sajtu modnog časopisa, ta fotografija je na društvenim mrežama izazvala poplavu komentara, jer se šefica vlade slikala bez grudnjaka, mnoge novine su je otvoreno branile, neke čak pisale da je Marin najlepša predsednica vlade na svetu.

Konzervativci u Finskoj su zbog te fotografije veoma ljuti na Marin. Neki su zato objavili sliku dugogodišnjeg predsednika Urha Kekonena u hipsterskom stilu kao dostojanstveniju, a drugi su dodali neobične fotografije ostalih finskih političara.

https://www.instagram.com/p/CGE6V28jJjM/

Tako je Anu Koivunen, stručnjakinja za medije na Univerzitetu u Tampereu, i profesorka rodnih studija, tim povodom odala priznanje bivšem premijeru Aleksandru Stubu zbog „širenja granica izgleda“ finskih političara 2014-2015. kada se bavio trčanjem i često se takmičio u kratkim šortsevima i tesnim kupaćim gaćama.

Sanu Marin, sadašnju premijerku, odgajila je samohrana majka. Marin je stekla solidno univerzitetsko obrazovanje u Finskoj i šefica Vlade je od 2019. Ušla je u istoriju kao najmlađa premijerka na svetu.