"Avionski" obrok na meniju restorana Thai Airwaysa na aerodromu u Bangkoku

Lifestyle 22. sep. 202019:25
Podeli:
Izvor: Mladen ANTONOV / AFP

Obrok koji putnici dobijaju tokom leta avionom sastavni je deo putovanja, ali takvu hranu većinom baš i ne krase gurmanske odlike. Ali, s obzirom na brojne promene u turističkoj industriji zbog pandemije koronavirusa, brojni su putnici nostalgični i takva im hrana nedostaje, piše portal Simple Flying.

Zbog toga je kompanija Thai Airways odlučila svoje obroke da poslužuje u novootvorenom restoranu n aerodromu u Bangkoku, a u posluživanju učestvuje osoblje zaposleno u aviokompaniji.

Čitava flota Thai Airwaysa već je mesecima prizemljena nakon što je u aprilu vlada prekinula sve putničke letove, a zbog finansijskih poteškoća uprava kompanije strahuje od bankrota.

Zbog toga su kantinu u svom sedištu u Bangkoku pretvorili u restoran, uredivši je tako što su reciklirali stare delove aviona, poput sedišta, te zaposlili deo osoblja.

Izvor : Mladen ANTONOV / AFP

Prvo su nudili obroke za poneti, ali kad su shvatili da ima mnogo zainteresovanih odlučili su svima kojima nedostaju putovanja avionom ponuditi konzumiranje „avionskog“ obroka u restoranu na tlu.

Posetioci u restoran na drugom spratu ulaze stepenicama, poput onih kojima ulaze u avion, a zaposleni na ulazu skenira njihovu bording kartu.

Po ulasku u „kabinu“ restorana mogu se udobno smestiti u avionskim sedištima te obrok konzumirati za stolovima napravljenim od guma aviona ili od delova odbačenih motora.

Obrok, koji je u uobičajenim okolnostima dostupan jedino za vreme leta u kabini aviona, poslužuje im kabinsko osoblje, koje zbog pandemije ne radi u uobičajenim okolnostima.

Kako bi doživljaj bio što autentičniji, zainteresovanima se nudi i opcija sedenja u ekonomskoj i biznis klasi.

Od 7 sati ujutro „putnicima“ se nudi bogat izbor peciva, a od 9 sati prelazi se na celodnevni međunarodni meni.

Među obrocima su cezar salata, japanska yakisoba, pileća shawarma, pasta karbonara, testenina bolonjez, obrok od morskih plodova i cheesecake od manga, a svi koštaju između 3 i 6 dolara.

Nažalost, nakon što pojedete obrok, nećete se moći iskrcati na željenom odredištu, ali prisetićete se svojih ranijih putovanja, smatraju u Thai Airwaysu. 

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.