Turistkinja se porodila na plaži u Italiji, a nije ni znala da je trudna

Lifestyle 08. avg 202021:37 > 09. avg 2020 08:17
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Turistkinja koja je u Italiji bila sa porodicom na odmoru, porodila se na plaži, a da prethodno nije znala da je trudna.

Krijući se sa dvoje djece i suprugom od sunca u hladu na plaži, 45-godišnja Austrijanka osetila je da joj nije dobro, piše portal „Wanted In Milan“.

Žena je otišla do toaleta, ali joj se stanje pogoršalo.

Nije znala da je trudna, ali joj je bilo jasno da je počela da se porađa. Dozivala je pomoć, što su čuli zaposleni na održavanju i obezbeđivanju kupališne zone, pa su preko razglasa pozvali medicinske radnike, ukoliko ih ima na plaži.

Lekara, nažalost nije bilo, ali se među posetiocima plaže zatekla medicinska sestra koja je zajedno sa spasiocima i uz pomoć doktora koji je preko telefona davao instrukcije uspela da porodi Austrijanku.

Beba je na svet došla za svega nekoliko minuta, pre nego što je stigla ekipa Hitne pomoći.

Dečak i mama prebačeni su odmah u bolnicu i oboje su dobro uprkos tome što je mama izgubila dosta krvi.

Sve se dogodilo 1. avgusta, a javnost je o neobičnom dešavanju na plaži obaveštena tek danas kada su majka i beba otpušteni iz bolnice, javljaju italijanski mediji.

Dečak je dobio ime Paolo, po spasiocu koji je bio jedan od prvih koji su ženi pritekli u pomoć.

Paolo je sedmo dete austrijskog bračnog para koji nije ni naslućivao da očekuje prinovu kada se uputio na odmor u italijansko mesto Katolika, nedaleko od Riminija.