Mišel Obama pati od depresije zbog izolacije uvedene oko koronavirusa

Lifestyle 05. avg 202022:04 > 22:12
Podeli:
Izvor: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Bivša američka prva dama Mišel Obama rekla je da pati od "lakše depresije" zbog izolacije uvedene oko pandemije Kovida-19 i rasnih borbi u svojoj zemlji, kao i zbog "hipokrizije" administracije aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

Supruga bivšeg predsednika Baraka Obame ovo je govorila u poslednjoj epizodi svog podkasta, objavljenoj danas na Spotifaju.

„Budim se usred noći jer me nešto brine, ili osećam težinu. Pokušavam da se bavim sportom ali bilo je perioda tokom karantina kada jednostavno nisam imala volju“, rekla je Mišel Obama.

Pedesetšestogodišnja Mišel Obama rekla je da prolazi kroz emocionalne uspone i padove koje ceo svet oseća, da ima trenutaka kada „sebe ne prepoznaje“.

„Ovo nije vreme kada se duhovno širimo. Znam da prolazim kroz jedan oblik lakše depresije“, rekla je ona.

„Ne samo zbog karantina, već takođe zbog rasnih borbi. I vidite ovu administraciju, njenu hipokriziju, dan za danom, to demorališe“, dodala je.

U SAD su poslednjih meseci bile velike antirasne demonstracije izazvane smrću Džordža Flojda prilikom hapšenja od strane belog policajca.

Mišel i Barak Obama, prvi crni predsednik SAD, ostali su u Vašingtonu posle izlaska iz Bele kuće u januaru 2017.

Mišel Obama je takođe rekla u podkastu da je „zamorno“ probuditi se i videti još jedn priču o nekom crnom muškarcu ili crnoj osobi koja je dehumanizovana, povređena, ubijena, ili pogrešno optužena za nešto.

„I to dovodi do tereta koji nisam osećala dugo u životu. Mi smo u jedinstvenom trenutku u našim životima. Prolazimo kroz nešto što niko u našem životu nije doživeo“, rekla je ona.

Više vesti o kovidu-19 čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici Koronavirus.