Norvežanin oborio rekord, uživo pevao Elvisove pesme 50 sati bez prestanka

Lifestyle 25. jul 202018:06 > 18:10
Podeli:
Izvor: STAN HONDA / AFP

Imitator Elvisa Prislija, Norvežanin Kjel Hening Bjornstad oborio je svetski rekord izvodeći bez prestanka 'Kraljeve' pesme 50 sati, 50 minuta i 50 sekundi tokom muzičkog maratona koji se uživo prenosio na internetu.

Pedesetdvogodišnji Bjornestad je tako za više od sedam sati premašio prethodni Ginisov rekord koji je 16 godina držao Nemac Tomas „Kertis“ Gete, koji je Prislijeve pesme 2004. godine izvodio bez prekida 43 sata, 11 minuta i 11 sekundi.

„Nikada to više neću uspeti da izvedem“, rekao je nakon nastupa za televiziju NRK. S izvedbom Elvisovog repertoara, koji je uživo prenosio tabloid VG iz Osla, započeo je u četvrtak ujutro u 8 sati po lokalnom vremenu odeven u karakteristično Elvisovo odelo.

Tokom izvedbe je naizmenično hodao po pozornici i sedeo, a nakon što je završio s predviđenim repertoarom pesama počeo bi da ih izvodi ponovo.

Njegova menadžerka Helge Johansen upozorila ga je da ne pije previše kafe pre nastupa, a lekar i nutricionista, koji su za vreme maratona bili u pripravnosti, pobrinuli su se da uz pomoć smutija, voća, mlake vode s medom i limunom, i energetskih napitaka uspe da održa snagu i očuva glas.

Svakih sat vremena imao je pravo na petominutnu pauzu, ali mogao je da je i preskoči i priušti sebi duže vreme za odmor.

Bjornstad je već ranije privukao međunarodnu pažnju medija oborivši dvaput rekord u izvođenju Elvisovih pesama. Poslednji put to je bilo 2003. godine kada je izveo 26-satni muzički maraton.

Medijsku pažnju iskoristio je da bi na svojoj internet stranici pozvao sve ljude dobre volje na finansijske donacije koje namerava da iskoristi za finansiranje izgradnje bolnice za izbeglice u Mjanmaru.