Onlajn takmičenje za kuvare u Hrvatskoj

Lifestyle 30. mar 202011:50 > 12:01
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Hrvatski savez kuvara pozvao je kuvare na onlajn takmičenje #OstaniDomaIKuhaj, kako bi ih animirao i ohrabrio u situaciji kada su zbog pandemije kovid-19 zatvoreni ugostiteljski objekti, prenosi Hina.

Svim kuvarima koji žele da se uključe, bez obzira da li rade ili su samo entuzijasti, prvi zadatak je da pripreme glavno jelo od pilećeg batka i kokošjeg jajeta i da do srede 1. aprila do 12 sati na imejl Hrvatskog kuvarskog saveza (HKS) dostave fotografije pripremljenog jela s kratkim opisom, saopštio je HKS.

Osim stručnog žirija HKS, jela će se ocenjivati i preko Fejsbuka.

Kulinarsko takmičenje imaće više kola, na nedeljnoj osnovi, sve dok su na snazi restriktivne mere zbog pandemije koronavirusa, saopštio je HKS.

„Mnogi kuvari i poslastičari trenutno ne rade, objekti su zatvoreni, te ih pozivamo da se uključe i svojim kulinarskim kreacijama uvesele Fejsbuk pratioce, a mogu osvojiti i vredne nagrade“, kažu iz HKS.

Osim animiranja kuvara i podrške toj struci u vreme krize, time se želi dodatno popularizovati kuvarska struka, podsticati izvrsnost i napredak kuvara u sklopu opšteg podizanja kvaliteta stručne radne snage i ponude ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.