Prinčevi Hari i Vilijam demantovali da se njihov odnos pogoršao

Lifestyle 13. jan. 202014:00 > 14:07
Podeli:
Izvor: Tanjug / Toby Melville/ Pool via AP

Britanski prinčevi Hari i Vilijam demantovali su u zajedničkom saopštenju "lažnu vest" u domaćim medijima da se njihovo odnos pogoršao.

U zajedničkom saopštenju dvojice braće opisuju se kao „zapaljiv“ jezik tih izveštaja i kao „uvredljiv“, prenosi BBC.

„Za braću koja pridaju veliku pažnju pitanjima mentalnog zdravlja, upotreba tako zapaljivog govora je uvredljiva i potencijalno opasna“, navodi se u saopštenju dvojice sinova princa Čarlsa i princeze Dijane.

POVEZANE VESTI

Kraljevska porodica upravo pokušava da reši krizu izazvanu objavljivanjem želje princa Harija i njegove supruge Megan za većom nezavisnošću.

Vilijam i Hari trebalo bi da danas sa svojim ocem, princom Čarlsom, i bakom, kraljicom Elizabetom Drugom, razgovaraju o budućnosti Harija i Megan. Megan, koja je otputovala u rodnu Kanadu, učestvovaće u tom razgovoru preko konferencijske veze.

List „Tajms“, pozivajući se na neimenovan izvor, objavio je da Hari i Megan smatraju da su udaljeni iz porodice zbog, po njihovim tvrdnjama tvrdog stava Harijevog starijeg brata princa Vilijama.

Hari i Megan, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa najavili su prošle nedelje u iznenadnoj objavi da žele da se povuku kao viši članovi kraljevske porodice i da budu i finansijski nezavisni, a da vreme provode između Velike Britanije i Severne Amerike.

Današnji sastanak na kraljičinom imanju u Sandrigemu, gde se okupio veliki broj novinara, trebalo bi da dovede do zaključaka o tome kako će se realizovati te njihove želje, odnosno šta će biti „sledeći koraci“ za definisanje novog odnosa para s kraljevskom porodicom. Kraljica želi da se rešenje nađe brzo.