Viktorijanska vila sa 10 soba prodaje se za 50.000 dolara, ali…

Lifestyle 27. dec. 201920:34 > 29. dec. 2019 14:39
Podeli:
Izvor: Printscreen/CNN

Oglas za prodaju vile sa 10 spavaćih soba, veličine oko 600 kvadratnih metara i nisku cenu ide uz jednu kvaku - novi vlasnik mora da obnovi istorijsku građevinu.

Sagrađena 1861. godine, vila se nalazi u Oburnu u Njujorku, u regiji Finger Lejks, oko 40 kilometara zapadno od Sirakuze.

Grad Oburn sadašnji je vlasnik vile, a gradsko odeljenje za urbanizam udružilo se sa agentom za nekretnine Majklom DeRosaom kako bi smislio jedinstven način prodaje ovog objekta. „Ovo nije aukcija, ovo je nadmetanje“, rekao je De Rosa za CNN.

Potencijalni kupci morali su da navedu nameru za upotrebu vile, vremenski plan i trošak projekta obnove, detaljan plan obnove vile kako bi se uvažile njihove prijave. Rok za prijave bio je 18. decembar, a gradski odbor će izglasati najbolju ponudu i pobednika koji će biti proglašen 8. januara.

Raskošno imanje nekada je pripadalo bankaru Džejmsu Sejmoru koji je bio poznat po svojim filantropskim naporima. On je osnovao biblioteku Sejmor i gradsku bolnicu u Oburnu. Pored deset soba, viktorijanska vila ima pet kupatila i četiri kamina.

Dvoetažna kočija je deo ovog poseda.